Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 10 maart 2006

Benoemingen in Raad van Commissarissen Fugro N.V.

Fugro N.V. deelt mee dat zij het voornemen heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 10 mei 2006 voor te stellen om de heren F.H. Schreve en Th. Smith te herbenoemen en de heer ir. G-J. Kramer te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.

Voorgesteld wordt om de heer F.H. Schreve, die volgens het rooster van aftreden aan de beurt is om af te treden, te herbenoemen als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. De heer Schreve is voor het eerst in 1983 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van het toen nog niet aan de beurs genoteerde Fugro. Momenteel is hij de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Het voorstel tot zijn herbenoeming behelst een afwijking van "best practice" bepaling III.3.5 van de Corporate Governance Code, omdat hij als commissaris langer dan twaalf jaar zitting zal hebben in de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen hecht evenwel groot belang aan zijn herbenoeming, onder andere in verband met de begeleiding vanuit de Raad van Commissarissen bij de wijzigingen in de samenstelling van de Directie. Herbenoeming van de heer Schreve waarborgt de daarvoor vereiste continuïteit in de samenstelling van de Raad van Commissarissen, mede gezien zijn langjarige kennis van de onderneming en zijn ervaring met het werkveld.

Daarnaast wordt voorgesteld om de heer Th. Smith, die eveneens volgens het rooster van aftreden aan de beurt is om af te treden, te herbenoemen als lid van de Raad van Commissarissen. Zijn eerste benoeming in de Raad van Commissarissen dateert van 2002. De heer Smith is sedert 1967 actief in de internationale zakenwereld. Gedurende zijn loopbaan verbleef de heer Smith ruim 17 jaar in andere landen dan de Verenigde Staten. Hij heeft diverse managementposities bekleed binnen de olie- en gasindustrie, waaronder 30 jaar bij Brown & Root. Zijn expertise ligt in het bijzonder op het gebied van operationeel management en marketing. Hij heeft diepgaande kennis van de olie- en gasindustrie. Gezien zijn brede ervaring en kennis wordt voorgesteld hem te herbenoemen.

De Raad van Commissarissen zal tevens voorstellen om de heer ir. G-J. Kramer te benoemen als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Kramer is bijna 23 jaar President-Directeur van Fugro N.V. geweest. Hij heeft zijn functie op 1 oktober 2005 neergelegd. De heer Kramer heeft een zeer diepgaande kennis van de onderneming en het werkveld, reden waarom de Raad van Commissarissen voorstelt hem te benoemen. De heer Kramer zal niet aan te merken zijn als onafhankelijk commissaris in de zin van de Corporate Governance Code, maar omdat alle overige leden van de Raad onafhankelijk zijn, wordt aan de onafhankelijkheidseis van de Corporate Governance Code voldaan. Uit hoofde van "best practice" bepaling III.2 behoeft maximaal één persoon in de Raad van Commissarissen niet te voldoen aan de onafhankelijkheidseis.

De heer dr. F.J.G.M Cremers is benoemd tot vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Nadere gegevens over de voorgestelde benoemingen zijn te vinden in de toelichting op de agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 10 mei 2006. Deze agenda zal worden gepubliceerd op www.fugro.com. Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir. K.S. Wester,
President-Directeur
Telefoon +31 70 311 11 12
Fugro N.V. Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde Postbus 41 adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het 2260 AA testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie Leidschendam divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Tel: 070 3111422 Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim Fax: 070 3202703 275 kantoren en circa 8.500 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn. ir@fugro.com
www.fugro.com

1 van 1


---- --