Gemeente Harlingen

Watertaxi dienst in Harlingen
9-3-2006
De Frisian Yacht Club start deze zomer een watertaxidienst in de gemeente Harlingen. In opdracht van de club worden momenteel 2 nieuwe sloepen gebouwd die reguliere diensten gaan onderhouden in de stad met aantal vaste opstap plaatsen waarbij men per boot maximaal 10 personen kan overzetten. Tussen de vaste tijden zullen de schepen ook flexibel ingezet worden om tot een optimale bezetting te komen. Men kan dan bijvoorbeeld bellen voor een tocht. Tevens zullen ze ingezet worden als service voor de Frisian Yacht Club leden.

Bijzondere van dit nieuwe initiatief is dat de exploitatie en het opzetten van het dienstenschema in nauwe samenwerking zal gebeuren met de gemeente Harlingen, diverse Harlinger bedrijven, het Noordzee- en Friesland College. Op deze wijze ontstaat er wederom een nautisch samenwerkingsverband in Harlingen.

Indien deze opzet succesvol is zullen er op termijn meerdere boten ingezet worden. Men is zich er van bewust dat een dergelijke dienst geen vetpot zal zijn. Uitgangspunt is om kostendekkend te draaien. Het gaat er vooral om een extra service te bieden en daarnaast onderling samen te werken. Het bestuur wil op deze manier een bijdrage leveren om de stad extra dynamiek en uitstraling te geven. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op de eilanden te varen!

De tewaterlating van de boten en opening van de taxidienst zal medio juni dit jaar plaatsvinden, zodat ze tijdens 'Friesland Vaart' operationeel kunnen zijn.