Persberichten district Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht, 10-03-2006

Snelheidscontrole

SOEST Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Vredehofstraat. Tussen 12.55 en 14.55 uur passeerden 1600 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 87 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur, terwijl daar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.

Alcoholcontroles

SOEST Een 26-jarige automobilist uit Soest is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden met te veel drank op achter het stuur. De politie zag de man omstreeks 01.25 uur rijden op de Koninginnelaan. Op de Beckeringhstraat lieten ze hem blazen en bleek dat hij te veel op had.

De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 495 ug/l. Omdat de Soester een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen. Ook kreeg hij een rijverbod van zeven uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

EEMNES Een 47-jarige inwoner van Eemnes is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Zuidersingel in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 00.40 uur moest hij blazen bij een routine-alcoholcontrole. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij een alcoholgehalte had van 530 ug/l. Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal kon de Eemnesser weer vertrekken.