Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Checkpoint Systems Inc. presenteert goede financiële resultaten 2005

Thorofare/Nieuwegein, 10 maart 2006 - Checkpoint Systems (NYSE:CKP), wereldwijd toonaangevend leverancier van oplossingen voor dervingsmanagement- en identificatie, heeft de financiële resultaten bekend gemaakt over het vierde kwartaal en volledige jaar eindigend op 25 december 2005.

Voor het vierde kwartaal van 2005 rapporteert Checkpoint een nettowinst van $12,4 miljoen, of $0,31 per aandeel, vergeleken met een nettoverlies van $29,5 of $0,74 per aandeel in het vierde kwartaal van 2004. Inbegrepen in de nettowinst voor het vierde kwartaal van 2005 is $2,9 miljoen netto belasting, of $0,07 per aandeel, van reorganisatiekosten, provisiekosten en belastingaanpassingen. Inbegrepen in de nettowinst voor het vierde kwartaal 2004 was $41,1 miljoen netto belasting, of $1,04 per aandeel, gerelateerd aan provisie van goodwill, immateriële en vaste goederen in het Labeling Service segment van de organisatie, een belastingaanpassing ten aanzien van een schikking en een aanpassing in de reorganisatiekosten.

Checkpoint kende een sterk vierde kwartaal, dat een solide jaar afsloot voor onze organisatie", aldus George Off, Chairman en CEO van Checkpoint. "Ons beveiligingssegment bleef doorgroeien, met een stijging in inkomsten van 4,7% (op constante dollar basis). Drijvende kracht hierachter waren de sterke prestaties binnen onze Europese Elektronische Artikelbeveiliging business. Het onderdeel Labeling Services toonde eveneens een zeer sterke groei gedurende het laatste kwartaal, met een stijging aan inkomsten van 23,3% (op constante dollar basis) als gevolg van de voortdurende kracht van onze CheckNet® service bureaus. Dit werd enigszins gecompenseerd door een lichte daling van de inkomsten binnen ons segment Retail Merchandising."

Operationeel inkomen, exclusief reorganisatie- of provisiekosten, bedroeg $17,5 miljoen of 9,0% van de inkomsten, in het vierde kwartaal van 2005 vergeleken met $13,9 miljoen, of 7,3% van de inkomsten in het vierde kwartaal van 2004.

In januari 2006 kondigde Checkpoint aan de verkoop te hebben afgerond van de Barcode Systems divisie aan SATO voor een bedrag van $37 miljoen in contanten, plus de overname door SATO van $5 miljoen passiva. De definitieve verkoopprijs is onderhevig aan bepaalde aanpassingen na sluiting van de overeenkomst, gerelateerd aan netto operationele goederen.

George Off concludeert: "In het algemeen zijn we zeer verheugd over onze prestaties in 2005. Onze inkomsten zijn gestegen, het aandeel in onze belangrijkste markten is toegenomen, onze kostenstructuur is teruggebracht en we hebben een aantal initiatieven voltooid die ons in de positie brengen voor winstgevende groei voor de lange termijn. Wij hebben tot doel om onze bedrijfsprocessen en verkoopprestaties te verbeteren. Terwijl de voltooiing van grote keteninstallaties op het gebied van Elektronische Artikelbeveiliging gedurende 2005 de opbrengstgroei van 2006 tot een uitdaging zullen maken, verwachten wij onze sterke resultaten van 2005 te verbeteren en nettowinstgroei en sterke cash flow te realiseren."

De complete Engelstalige versie van het persbericht is op te vragen via gerline@influx-pr.com of te lezen op de website: www.checkpointeurope.com

Over Checkpoint Systems, Inc.

Checkpoint Systems Inc. is wereldleider in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de kleinhandel en zijn supply chain. Checkpoint biedt zijn klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de NYSE, doet zaken in alle geografische regio's en heeft wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers. Het is gespecialiseerd in RF-technologie (radiofrequentie). Het productportfolio bestaat o.m. uit : systemen voor digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente Identificatie), RF-bronbeveiliging en etikettering. Het aanbod wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van 26 servicebureaus. Website: www.checkpointeurope.com

Safe Harbor Statement

This press release may include information that could constitute forward-looking statements made pursuant to the safe harbor provision of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Any such forward-looking statements may involve risk and uncertainties that could cause actual results to differ materially from any future results encompassed within the forward-looking statements. Factors that could cause or contribute to such differences include those matters disclosed in the Company's Security and Exchange Commission filings.