Ingezonden persbericht


45 kilometer hoogwaardige archiefopslag: Eerste paal voor nieuwbouw M & R micro-imaging

Kampen, 10 maart 2006 - - M & R micro-imaging bv - specialist op het gebied van scanning, microverfilming, digitale media, microfilmvormen en archivering - is vandaag gestart met de bouw van een bedrijfspand op het nieuwe industrieterrein Rijksweg 50 van Kampen aan de N50. Op deze zichtlocatie zal een pand verrijzen van vier verdiepingen (15 meter hoog), waarmee het nieuwe gebouw architectonisch ook beantwoordt aan het ambitieplan van de gemeente Kampen voor dat industrieterrein. Het nieuwe bedrijfspand bestaat uit drie verdiepingen voor archiefopslag met aan de voorzijde een vier verdiepingen hoge ontvangst- en kantoorruimte. De nieuwe archiefopslag heeft een capaciteit van 45 strekkende kilometer archiefruimte.

Veel organisaties in Nederland - ministeries, gemeenten en andere overheidsorganisaties, maar ook bedrijven en instellingen zoals ziekenhuizen - hebben steeds vaker en meer behoefte aan externe opslag en beheer van hun archieven. M & R heeft al jarenlang - vanaf 1979 - archieven naar microfilm en tegenwoordig naar digitale media zoals DVD en CD-rom overgebracht.

"Steeds vaker vragen onze relaties echter om de originele documenten, al of niet tijdelijk, nog te bewaren", vertelt L.C. (Louis) van Erven, Algemeen Directeur M & R. "Daarnaast stijgt de vraag om de papieren bestanden op te slaan en dan alleen digitaal op te sturen wanneer men incidenteel een dossier nodig heeft. Die combinatie heeft ertoe geleid dat we besloten hebben om nu een totaal nieuwe locatie voor archiefopslag te bouwen met 45 strekkende kilometer archiefruimte."

De eerste van de ruim 400 extreem dikke palen voor de nieuwbouw van M & R micro-imaging bv is daarvoor vandaag geslagen door de heer J. Oosterhof, burgemeester van Kampen.

Technisch hoogstandje

Het gebouw en de inrichting zullen volledig voldoen aan de eisen zoals gesteld in de archiefwet van 1995. Het voorziet daarmee in een grote behoefte voor onder andere de overheid die deze wet moet naleven en vaak zelf niet beschikt over goedgekeurde archiefruimten voor medische- , financiële- of juridische dossiers en overige gegevens die bewaard moeten blijven..

Het gebouw voldoet aan hoge technische eisen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatbeheersing, beveiliging, brandpreventie en vele andere zaken. Zo is het voorzien van speciaal vervaardigde verdiepingsvloeren van 50 cm dik die de grote vloerbelasting van 1.200 kilo per m² aankunnen.

Modernste infrastructuur

"De nieuwbouw wordt volledig voorzien van een infrastructuur die het mogelijk maakt elk dossier digitaal te verzenden naar elke locatie ter wereld; zelfs door middel van het opstralen naar satellieten. Hierdoor kan letterlijk elke plek ter wereld in enkele seconden worden bereikt. Maar ook gewone post of telefax en koerier behoren tot de standaard mogelijkheden", aldus Van Erven. "Voor onze relaties betekent het dat archieven 'buiten de deur' ofwel op een andere locatie ook geen enkele beperking hoeven op te leveren voor de slagkracht en vaardigheid van hun organisatie. Immers één telefoontje of verzoek per e-mail en een dossier wordt via het netwerk of draadloos verzonden en door de aanvrager direct in het eigen digitale systeem of de computer binnengehaald."

De geplande oplevering van het nieuwe M & R-pand is medio oktober 2006.

M & R micro-imaging bv, Postbus 360, 8260 AJ KAMPEN.

Telefoon 038 - 332 6918, fax 038 - 331 1761. Website www.mr.nl

Over M & R micro-imaging bv

M & R scant, microverfilmt, archiveert en beheert voor opdrachtgevers documenten, tekeningen, aansluitschetsen, kranten, tijdschriften, boeken en andere informatiedragers. In het verleden gemaakte microfilmvormen worden volautomatisch omgezet naar hedendaagse digitale bestanden; in elk gewenst bestandsformaat. Daarvoor beschikt M & R over een van de grootste en modernste machineparken van de Benelux.

Het archiveren en beheren van archieven heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.

De succesvolle aanpak van deze materie heeft onder andere geleid tot de bouw van een nieuw bedrijfspand dat voldoet aan alle door de overheid gestelde eisen ten aanzien van archiefopslag en beheer.

De klantenkring van M & R omvat een breed spectrum organisaties zoals:


- Overheid: ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen;


- Financiële sector: banken & verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen;


- Technische sector: petrochemische industrie, vervoersbedrijven;


- Zorgsector: ziekenhuizen, arbodiensten;


- Culturele sector: musea, bibliotheken, culturele onderzoeksinstellingen.

De kracht van M & R is vele jaren knowhow en partnerschap.



Ingezonden persbericht