Digitale Gemeente Houten

Sportplatform blij met bevriezen tarieven houtense sportaccommodaties

donderdag 9 maart 2006 - Bron: Platform Sport Houten

Blij verrast heeft Platform Sport Houten gereageerd op het bericht dat de gemeente Houten aan alle houtense sportverenigingen heeft gestuurd over de tarieven voor de houtense sportaccommodaties. Hierin wordt bekend gemaakt, dat het college van burgemeester en wethouders op 28 februari 2006 heeft besloten om voor 2006 géén prijsindexering toe te passen en de tarieven voor 2006 vooralsnog te bevriezen. Dit betekent dat de huurprijzen voor sportaccommodaties van 2005 ook gelden voor het jaar 2006.

De afgelopen tijd is veel gesproken over de hoogte van de tarieven voor de gemeentelijke buiten- en binnensportaccommodaties. In opdracht van de gemeenteraad heeft de gemeente hier onderzoek naar gedaan. In dit onderzoek is vastgesteld, dat de houtense tarieven veel hoger liggen dan de tarieven in vergelijkbare omliggende gemeenten. De kans is groot, dat verenigingen hierdoor hogere contributies moeten rekenen en sporters uitwijken naar goedkopere verenigingen buiten Houten. De houtense sportverenigingen is via Platform Sport Houten al lange tijd me de gemeente in gesprek over deze ongewenste ontwikkeling en is zeer blij met deze beslissing van het college.

Voor de (buiten) sportcomplexen, o.a Oud Wulven en t Goy, wordt de huurprijs wel hoger. Deze complexen zijn de afgelopen tijd aangepast met extra en/of anderssoortige velden.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).