Ingezonden persbericht


----------
MINDFOLD's DEBUUTALBUM 'LONG ROADS' NU UIT OP SQUASH RECORDS

----------
De Limburgse band Mindfold heeft het debuutalbum 'Long Roads' op 6 maart jl. officieus uitbracht op het Rotterdamse label Squash Records.

Opeens waren ze er, kreten als "de grote belofte" (Rocktribune), "Jezus, wat een heerlijk geweld!" (Music Maker) en "waarschijnlijk niet meer lang zonder platendeal!" (UP Magazine). Nu is die platendeal er dus voor 'die band uit Maastricht'. In 2005 nog geprogrammeerd op Pinkpop, in 2006 de definitieve doorbraak?

Loon naar werken. De afgelopen twee jaar zijn in een vogelvlucht voltrokken, waaronder succesvolle shows in Paradiso, Melkweg, Het Paard, 013 en Vera en eveneens als geslaagde supportact bij Dredg (USA), Face Tomorrow (NL), Intwine (NL) en The Appleseed Cast (USA). Verdere wapenfeiten: Local Hero in de LiveXS, plek op het Eurosonic/Noorderslag festival in Simplon, Groningen en winnaar van Nu of Nooit 2005.

Zanger Remco: "Mindfold is een paar jaar geleden ontstaan uit vier beste vrienden. Ieder geeft zijn eigen 110% in elk opzicht, minder is geen optie. De band is nu uitgegroeid tot een geoliede machine, live en op cd!"

Deze reputatie wordt dan ook meteen bevestigd door een 7-daagse tournee in Engeland in februari 2006. Het langverwachte debuutalbum 'Long Roads' wordt vervolgens begin maart 2006 officieel uitgebracht op Squash Records met een wereldwijde distributie. En dit is nog maar het begin...

----------
Recensie Dagblad De Limburger

Mindfold - Long Roads
Eric Seuren

Waarom kijkt iedereen telkens weer zo halsreikend uit naar de nieuwe hype in Engeland als het nota bene gewoon hier om de hoek gebeurt? De Maastrichtse band Mindfold, vorig jaar winnaar van de bandwedstrijd Nu of Nooit en daarmee openingsact van Pinkpop 2005, heeft na drie EP's eindelijk haar langverwachte debuutalbum Long Roads (Squash Records) uit en oh wee als die onopgemerkt blijft! 't Is namelijk een juweeltje.

De vier Maastrichtenaren hebben negen prachtige emorocksongs gemaakt over liefde en verlies. Liedjes die je omhelzen, tegen je op vrijen tot je je in de zevende hemel waant, maar je tegelijkertijd ontroeren en naar de strot grijpen.

En nog een grote pré: op Long Roads richt Mindfold zich op het maken van echte rockliedjes. Catchy en opzwepend van begin tot eind. Laten we er maar meteen een hype van maken: Mindfold is de Nederlandse aanwinst van 2006!

----------
Meer informatie over de band is te vinden op www.mindfold.nl Meer informatie over het label treft u aan op www.squashrecords.com

Voor muziek van de band:
http://www.squashrecords.com/Squash_BANDS/SQR_BANDS_MINDFOLD.htm http://www.myspace.com/mindfold

----------
Voor interviews, bandfoto's en meer informatie:
tom@squashrecords.com

Squash Records
Clara Wichmannstraat 95
2984 XG Ridderkerk
+31 (0)6 - 444 96 085
http://www.squashrecords.com info@squashrecords.com