LIJST PIM FORTUYN

PERSBERICHT

Den Haag, 10 maart 2006

Groei peilingen LPF onmogelijk

De Lijst Pim Fortuyn is verbolgen over het feit dat de partij consequent wordt genegeerd in peilingoverzichten, terwijl men het niet nalaat om te vermelden dat deze partij op nul zetels staat.

Zo werd in de recente peiling van Maurice de Hond teruggeblikt op de gemeenteraadsverkiezingen. Voor deelnemende geënquêteerden bestond niet de mogelijkheid om een voorkeur voor de LPF (noch lokaal noch landelijk) aan te vinken, terwijl de partij in de uitslag wel op een stand van nul zetels wordt meegenomen.

De Lijst Pim Fortuyn heeft veel reacties ontvangen van mensen die signaleerden hun steun te willen geven in de opiniepeiling, maar dat dit hen mogelijk werd gemaakt. Partijvoorzitter Bert Snel: 'Het is natuurlijk zeer teleurstellend, zo niet frustrerend, te moeten zien hoe je als partij in een self-fulfilling prophecy blijft hangen, als de peilingen op deze wijze aan het publiek worden gepresenteerd, terwijl dezelfde kiezers denken dat het geen zin meer heeft de Lijst Pim Fortuyn te steunen vanwege het ogenschijnlijk gebrek aan levensvatbaarheid. Nou, ik kan u vertellen:'we zijn springlevend".

Aan de gemeenteraadsverkiezingen deed de nog jonge partij Lijst Pim Fortuyn afgelopen week slechts mee in elf gemeenten, waar zij beschikt over een stabiele afdeling met goede kandidaten. Naast het debuut in tien gemeenten werd in de gemeente Westland - daar werd de LPF bij een eerdere verkiezing als gevolg van gemeentelijke herindeling al met vier zetels beloond - deelgenomen en een totaalscore van tien zetels behaald.

Westland mocht een winst van vier naar vijf zetels incasseren, de debuterende gemeenten Duiven, Eindhoven en Den Haag behaalden één zetel en Spijkenisse twee zetels.