Fractie PvdA Rotterdam
----------
Uit: Nieuwsbrief PvdA Rotterdam - vrijdag 10 maart 2006

----------

Piet Boekhoud benoemd tot informateur

Piet Boekhoud is vandaag benoemd door burgemeester Opstelten tot informateur voor de Rotterdamse collegevorming. Zijn taak is te onderzoeken welke programmatische en politieke mogelijkheden er zijn om tot een college te komen dat kan steunen op een zo groot mogelijke meerderheid in de gemeenteraad.

Het voorstel om een informateur aan te stellen is afkomstig van fractievoorzitter Peter van Heemst van de Partij van de Arbeid en is door andere fractievoorzitters overgenomen. Piet Boekhoud is voorzitter van het College van Bestuur van het Albeda College en lid van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR).

Peter van Heemst is tevreden dat de andere fractievoorzitters zijn voorstel overnemen. 'Piet Boekhoud is een stevig persoon die bruggen kan slaan tussen de verschillende partijen', aldus Van Heemst

'Stevige' Boekhoud informateur

"Rotterdam is mijn stad, dus ik ben vereerd om dit te doen," aldus Boekhoud in een eerste reactie op zijn benoeming tot informateur. "De stad moet worden bestuurd, dat lijkt mij duidelijk. En daarvoor moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen." Het wordt geen makkelijke klus, want Marco Pastors heeft al aangegeven dat Leefbvaar niet van plan is met de informateur te praten. Ook niet uit beleefdheid. "Dat is een duurbetaalde man, die kan zijn tijd wel beter gebruiken,"aldus Pastors.

PvdA-leider Peter van Heemst, die Boekhoud zelf voordroeg, praat van een 'ultieme poging' om tot een akkoord te komen. "Het is jammer dat twee partijen ons uitsluiten (naast Leefbaar ook de VVD, red.) De vraag is: blijf je bij je standpunt, of stap je over je bezwaren heen, in het belang van de stad."

Boekhoud, lid van het CDA, is voorzitter van het college van bestuur van het Albeda College en is lid van de Economic Development Board Rotterdam. Bovendien is hij nauw betrokken bij de terugkeer van het cruiseschip ss Rotterdam.
Door bekenden wordt hij omschreven als een man met 'bindende eigenschappen', iemand 'die goed luistert en vervolgens met een helder oordeel komt'. Daarnaast wordt Boekhoud geprezen als een 'aimabele man'en 'goed figuur'.
Van Heemst droeg ook PvdA'er Arie van der Zwan voor. Burgemeester Ivo Opstelten legde de twee kandidaten gisteren aan alle fractievoorzitters voor, waarna Boekhoud uit de bus rolde.

Van Heemst is tevreden met de keuze. "Boekhoud heeft te maken met onderwijs en werkgelegenheid, dat zijn voor ons de twee grootste vraagstukken." Hij is volgens Van Heemst bovendien een 'stevige man'die zich 'niet laat afschepen voor hij duidelijkheid heeft'.

Wat als Leefbaar definitief de deur dichtgooit? "Buiten Leefbaar heb je ook drie partijen met samen negen zetels," reageert Van Heemst doelend op de SP, CDA en VVD. "En natuurlijk heb je ook nog GroenLinks met twee zetels."

De bijdragen in deze nieuwsbrief vertegenwoordigen niet automatisch het standpunt van de PvdA Rotterdam.