Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drachten toneel laatste voorronde NK Color Guard & Percussion

ROTTERDAM - Een enorm aantal deelnemers zal op 11 maart 2006 deelnemen aan de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Color Guard & Indoor Percussion in Drachten. De landelijke dans & slagwerkorganisatie Color Guard Nederland (CGN) houdt dit evenement in het Sportcentrum Drachten.

Nog nooit deden zoveel dans- en slagwerkgroepen mee als in dit seizoen. Met 57 units (deelnemende groepen) totaal wordt het record van vorig jaar geëvenaard en zelfs iets uitgebouwd. Color Guard & Indoor Percussion zijn dan ook immens populair de laatste jaren. In Drachten, de vijfde Color Guard voorronde en derde Percussion voorronde, doen 43 groepen mee. Op 25 maart wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Eindhoven.

De shows die de groepen brengen zijn kleine stukjes theater op een gymzaalvloer. De groepen kleden die vloer aan met eigen zeilvloeren en decorstukken. De Color Guard groepen gebruiken mechanische muziek variërend van de 5e van Beethoven tot Heavy Metal en de slagwerkgroepen maken natuurlijk hun eigen muziek. Deze shows duren tussen de 5 en 8 minuten. Hierdoor is een middag en avond top entertainment gewaarborgd.

De wedstrijd start om 13.00 uur met de Indoor Percussion groepen en daarna de allerjongsten in de Color Guard klassen. Om ongeveer 21.00 worden de punten bekend gemaakt. Drachten was op 18 februari het toneel van het EK Color Guard. Aansluitend daaraan tekende CGN een 5 jaren overeenkomst met Sports Drachten voor het gezamenlijk organiseren van evenementen tot en met 2011.

De voorronden worden dit jaar gehouden in Hilversum, Aalsmeer, Emmeloord, Vlaardingen, Goes, en Drachten voordat op 25 maart het NK in Eindhoven plaatsvindt.

Kaarten voor het evenement zijn aan de kassa verkrijgbaar voor 7,50 euro. Informatie over de wedstrijden treft u op www.colorguard.org.


---

(einde persbericht)

Mocht u vragen hebben over dit persbericht of in contact komen met een groep die actief is in uw dekkingsgebied (zie bijlage). Bel dan met Peter Jan de Werk op 0871-900130 / 06-51067218.

Professionele persfoto's zijn beschikbaar.

Mocht u aanwezig willen zijn tijdens het evenement of op de zondag na het evenement een persbericht over de uitkomsten willen ontvangen ? Vraag dit dan aan per e-mail.

Alle informatie, foto's, informatie over accreditatie, etc. treft u in ons online perscentrum: http://pers.colorguardnederland.org

DEELNEMERS DRACHTEN

OPEN CLASS (topklasse)
Beatrix' - Hilversum
Joint Adventure - Amsterdam
Sensation - Amersfoort
The Pride - Huizen

A-CLASS (middenklasse)
²Xtreme - Oldekerk
@Liberty - Beverwijk
Avant Courir - Almere
CMH Menaldum - Menaldum
Con Spirito - Joure
Dynamix - Zevenhuizen (Groningen)
Intension - Marum
Jong Beatrix - Hilversum
Jong Leven - Brunssum
Passie - Zoetermeer
Pieces of Rhythm - Sneek
The Pride - Huizen
Turnlust - Den Helder
West Coast Guard - Haarlem
Wölper Löwen - Neustadt, Duitsland
Xposure - Leek

PREP CLASS (starters)
CMV Hosanna - Harlingen
Crescendo - Harderwijk
Flame - Lelystad
H-S - Hoogezand-Sappemeer
Oranje - Dokkum
Volonté - Zwartsluis

CADET CLASS (jeugdklasse)
@Liberty - Beverwijk
Avant Courir - Almere
CMH Menaldum - Menaldum
Flame - Lelystad
Jong Intension - Marum
Jong Intension C - Marum
Sensation - Amersfoort
The Pride - Huizen
The Pride Pré - Huizen
Turnlust - Den Helder

MARCHING OPEN CLASS (topklasse slagwerk)
Busy Fingers - Den Haag
De Volharding - De Wilp
Premier - Krommenie
Rhythm Stars - Sneek

CONCERT CLASS (topklasse concert slagwerk)
Beatrix' - Hilversum
CMH - Hattem
Oranje - Dokkum