2e persbericht van zaterdag 11 maart 2006

Eindhoven, 11-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Schedel gestolen vanaf archeologisch werkterrein

Tussen donderdag 17.30 en vrijdag 8.30 uur is er ingebroken op het archeologisch werkterrein op het Catharinaplein. Weggenomen is een schedel. Een tweede schedel is zwaar beschadigd. Momenteel wordt hier door een team van archeologen een eeuwenoud grafveld blootgelegd en onderzocht. De buit kon worden weggenomen door aan de zijde van de Kerkstraat over de poort te klimmen. Op het terrein staat een tent waarvan een zijpaneel is verbogen. Onder de tent ligt het grafveld.

Eindhoven: Politie houdt drie verdachten aan die doorreden na aanrijding

De politie heeft zaterdagmiddag om 13.30 uur drie mannen aangehouden in een woning aan de Violierstraat. Het gaat om twee mannen uit Best van eenentwintig en vierentwintig jaar en een 38-jarige Eindhovenaar. Ze zouden omstreeks 12.25 uur betrokken zijn geweest bij een aanrijding op de Floralaan West. In plaats van te stoppen reden ze weg. De bestuurder van het andere voertuig, een 50-jarige Eindhovenaar, zag kans het kenteken van het wegrijdende voertuig te noteren. Hij zag meerdere personen in de auto zitten. Aan de hand van het kenteken kon de politie het adres achterhalen van de auto-eigenaar. Dat is de oudste verdachte. Het voertuig van de hoofdverdachte was aan de voorzijde beschadigd. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt twee inbrekers in de kraag

Twee Eindhovenaren van twintig jaar zijn zaterdagmorgen omstreeks 5.30 uur door de politie aangehouden op de Friezenkampstraat. Een getuige alarmeerde de politie toen hij zag dat twee personen op de Doelenstraat een ruit van een horecazaak ingooiden. Zodra de politie arriveerde, probeerden de daders uit handen van de politie te blijven en verstopten zich in de struiken in de Friezenkampstraat. Hier werden ze even later ontdekt door de agenten en aangehouden. Een van hen had inbrekersgereedschap bij zich. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie houdt bestuurder aan zonder rijbewijs

De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 14.25 uur op de Kruisstraat een 23-jarige man uit Beegden aangehouden. De man reed zonder veiligheidsgordel in een auto. Daarop werd hij door de politie staande gehouden. De man had geen rijbewijs. De APK van het voertuig was bovendien verlopen. Ook had de verdachte nog een aantal geldboetes openstaan van enkele honderden euros. Na betaling van de boetes op het politiebureau, kreeg de man nog een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs.