Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Andrea Jansen 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

11 en 12 maart 2006

Doetinchem - Fietsster gewond

Een 17-jarig meisje uit Doetinchem raakte op 11 maart rond 19.00 uur gewond bij een ongeval op de Boddens Hosangstraat. Zij reed met haar fiets, vermoedelijk zonder licht, over de kruising met de Caenstraat. Een 25-jarige man uit Arnhem wilde met zijn auto vanuit de Caenstraat de Boddens Hosangstraat oprijden. Hij zag hierbij het meisje over het hoofd en er ontstond een aanrijding. Het meisje raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Sinderen - Uitslaande brand

In een schuur aan de Wissinklaan in Sinderen ontstond op 11 maart rond 21.45 uur brand. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De schuur raakte zwaar beschadigd.

Gaanderen- Inbraak

In een woning aan de Kerkstraat is op 11 maart tussen 19.30 en 21.30 uur ingebroken. Een deur werd opengebroken en twee kamers werden doorzocht. Er werd geld gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Dinxperlo - Aanhouding na vernieling

Getuigen hoorden op 11 maart rond 2.50 uur glasgerinkel op de Kerkstraat. Zij zagen twee mannen wegrennen. Drie getuigen traden zeer kordaat op en renden achter de verdachten aan. Zij kregen een van hen te pakken, terwijl deze een poging deed om een andere ruit te vernielen. De politie nam de verdachte, een 21-jarige man uit Spork (Duitsland), over van de getuigen en bracht hem over naar het politiebureau. De andere verdachte wordt nog gezocht. Bij een leegstaand pand aan de Kerkstraat bleken twee ruiten te zijn vernield.

Doetinchem - Aangehouden na slaan portier

Een 23-jarige man uit Didam werd op 11 maart rond 2.30 uur aangehouden, nadat hij een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat in zijn gezicht had geslagen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Winterswijk - Aanhouding na vernielde ruit

Een 19-jarige man uit Winterswijk werd op 10 maart om 20.15 uur aangehouden, omdat hij een ruit had vernield aan de Vredenseweg. Hij is ingesloten.

Doetinchem - 10 aanhoudingen rondom voetbalwedstrijd

Op 10 maart dreigden vanaf 19.30 uur in de binnenstad van Doetinchem rellen te ontstaan tussen supporters van Cambuur en De Graafschap. Om 20.00 uur begon in Doetinchem de wedstrijd De Graafschap-Cambuur. De politie was goed voorbereid en was bij elke dreigende confrontatie op tijd ter plaatse. Hierdoor werden vechtpartijen voorkomen. Ook de horeca-eigenaren werkten uitstekend mee, waardoor diverse incidenten in de kiem werd gesmoord. De politie hield tien mensen aan (allen Cambuur-supporters): 3 voor mishandeling, 2 voor vernieling, 3 omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden, 1 voor opruiing en 1 persoon omdat hij illegaal vuurwerk bij zich had. Uiteindelijk bleef de schade op deze avond beperkt tot enkele vernielingen en een lichtgewonde. De meeste verdachten hebben een nacht in de cel doorgebracht en inmiddels is iedereen weer vrij.

Doetinchem - Ongeval

Een 20-jarige Doetinchemmer is gewond geraakt, toen hij op 11 maart rond 4.40 uur tegen een muurtje aanreed. De man reed vermoedelijk met te hoge snelheid over het Hof van Parijs en raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt. Vervolgens botste hij tegen het muurtje. De man raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Doetinchem - Inbraken

Bij twee bedrijven aan de Expeditielaan is op 10 maart tussen 23.15 en 23.40 uur ingebroken. Bij het ene bedrijf werden onder andere vier computerschermen ontvreemd, bij het andere bedrijf een geldbedrag. De politie onderzoekt de inbraken.

Zelhem - Inbraken

In de nacht van 10 op 11 maart is in drie bedrijven, die zijn gevestigd in een gezamenlijk pand op het Industriepark, ingebroken. Een ruit en meerdere binnendeuren werden opengebroken. Verschillende goederen worden vermist. De politie onderzoekt de inbraken.

Terborg - Innemen rijbewijs

Een 18-jarige Silvoldenaar heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd door surveillerende politiemensen betrapt toen hij op 11 maart net na middennacht met zijn auto meer dan 60 kilometer te hard reed over de Silvoldseweg. Hij reed 111 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De Silvoldenaar is een beginnend bestuurder en dus meteen zijn rijbewijs alweer kwijt.

---- --