Politie Zuid-Holland-Zuid

12/3 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 12-03-2006 o Nieuwsberichten district II

ALCOHOLCONTROLE
ALBLASSERWAARD - Op zaterdagavond 11 en zondagochtend 12 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op diverse plaatsen in de Alblasserwaard. Er werd gecontroleerd op de Parallelweg en de Peulenweg te Hardinxveld-Giessendam, de Graafdijk West te Molenaarsgraaf, op de Damseweg te Brandwijk en de Sportlaan te Schelluinen. Daarbij werden 388 automobilisten gecontroleerd. Twee beginnende bestuurders kregen een bekeuring; een derde moet voorkomen en is zijn rijbewijs kwijt. Twee ervaren bestuurders kregen ook een bekeuring en een rijverbod van enkele uren. Een 37-jarige man uit Gorinchem kreeg een rijverbod van 24 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BEDREIGING
SCHELLUINEN Na een melding van bedreiging met een vuurwapen in een horecagelegenheid aan de Sportlaan te Schelluinen, wisten agenten op zaterdagavond 11 maart de auto die direct daarna vertrokken was stil te zetten op de Spindermolen te Hardinxveld-Giessendam. Er zaten drie meisjes van 15,17 en 20 jaar (de eerste uit Sliedrecht, de laatste twee uit Hardinxveld-Giessendam) en drie Sliedrechtse jongens van 16, 17 en 18 jaar in de auto. Allen werden aangehouden. In de auto trof de politie een honkbalknuppel, een alarmpistool en een vlindermes aan. De drie meisjes bleken niet veel met de zaak te maken te hebben en zijn direct in vrijheid gesteld. De jongens moesten voor verhoor op het bureau blijven om vast te stellen wat de rol van elk is geweest bij de bedreiging van een 17-jarige jongen uit Goudswaard. De reden ligt in de relationele sfeer. De drie zijn in verzekering gesteld. Enkele uren later vond bij het genoemde horecacentrum een vechtpartij plaats. Toen de politie ter plaatse kwam was het nog rumoerig op de parkeerplaats, maar werd er niet meer gevochten. Een 19-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam beledigde uitvoerig de aanwezige agenten en werd daarvoor aangehouden. Na een nacht overblijven en betalen van een boete van 220 euro mocht zij de volgende dag naar huis.

AUTO TE WATER (vervolg op extra bericht)
SLIEDRECHT Op zaterdagavond 11 maart is rond 21.00 uur een personenauto te water geraakt in het water langs de Havenstraat te Sliedrecht. De brandweer heeft met behulp van duikers de auto boven water gehaald en op de kade getild. Het slachtoffer is daarna uit de auto gehaald waarbij hij gereanimeerd werd en direct in zeer kritieke toestand vervoerd naar het Utrechts Medisch Centrum. Hij heeft geruime tijd in het water gelegen. Het gaat om een 51-jarige man uit Sliedrecht; hij is in het Utrechts Medisch Centrum in de loop van de avond overleden.

WONINGBRAND
GROOT-AMMERS Een woning aan de Leeuwerikstraat te Groot-Ammers is op zaterdagavond 11 maart zwaar beschadigd als gevolg van een brand. Het huis is voorlopig niet bewoonbaar. De bewoners waren op dat moment afwezig en de brandweer werd door de buren gewaarschuwd. De huizen van beide buren liepen water- en hitteschade op. De technische recherche heeft onderzoek verricht, doch kon geen duidelijke oorzaak vinden.

ONGEVAL FIETSER (vervolg van extra bericht)
SLIEDRECHT Op zaterdagmiddag 11 maart is even na 13.00 uur een 87-jarige fietser uit Sliedrecht ernstig gewond geraakt toen hij van de Thorbeckelaan de parkeerplaats op het Fazantplein wilde oprijden. Een 69-jarige vrouw uit Papendrecht reed hem op dat moment aan waarna de man viel en tegen een geparkeerde auto terecht kwam. De traumahelikopter en de ambulance waren snel ter plaatse. De man is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht en heeft een schedelbasisfractuur en diverse inwendige verwondingen opgelopen. De politie heeft de automobiliste verhoord. Zij kon geen parkeerplaats vinden, en was genoodzaakt om achteruit te rijden, waarbij zij de man over het hoofd zag.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 12-jarig meisje uit Gorinchem is zaterdagmiddag 11 maart betrapt door personeel toen zij een armband en ringen wilde meenemen zonder te betalen in een winkel aan de Gasthuisstraat te Gorinchem. Zij werd aangehouden en na verhoor heengezonden met een HALT-verwijzing.
In een winkel aan de Haarstraat te Gorinchem wisten diezelfde dag twee mannen speelkaarten en spellen te stelen zonder dat zij betrapt werden. Het zijn twee mannen van rond de dertig jaar. De eerste man heeft een fors postuur, is 1.90 m lang, kalend, blanke huidskleur en zwarte leren jas. De tweede man had een tenger postuur, ongeveer 1.80 m lang, peper- en zoutkleur haar kort van snit, een blanke huidskleur en droeg een groen-zwarte stoffen jas. Getuigen kunnen zich melden bij (0900) 8844 (lokaal tarief).
SLIEDRECHT Een 35-jarige vrouw uit Den Haag en een 38-jarige man uit Rijswijk zijn zaterdagmiddag 11 maart aangehouden op het politiebureau te Sliedrecht op verdenking van winkeldiefstal op 6 december in een winkel aan de Kerkbuurt te Sliedrecht. Na verhoor zijn zij met een dagvaarding heengezonden. Beiden bekenden hun betrokkenheid, de vrouw wilde de schade vergoeden. Zij werden herkend aan de hand van camerabeelden.
SLIEDRECHT Een 43-jarige vrouw uit Sliedrecht is zaterdagmiddag betrapt op het stelen van levensmiddelen in een supermarkt aan de Populierenhof te Sliedrecht. De vrouw had deze verstopt onder haar invalidewagentje. Zij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij heeft tevens een winkelverbod gekregen.

BEDRIJFSINBRAKEN
SCHELLUINEN In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 maart is ingebroken in diverse bouwketen op het terrein van de waterzuivering aan de Banneweg te Schelluinen. Daarbij zijn ondermeer radios, calculators, een laptop en meetinstrumenten gestolen. De technische recherche heeft een aantal sporen veiliggesteld.

HARDDRUGS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Surveillerende agenten zagen in de vroege ochtend van zaterdag 11 maart een auto het parkeerterrein aan de Cornelisweer te Hardinxveld-Giessendam oprijden. Bij controle bleek dat de 21-jarige Hardinxveldse bijrijder een joint aan het roken was. Bij hem werden twee zakjes speed en daarnaast een paar gram amfetaminen aangetroffen. De drugs zijn net als een mes in beslag genomen. De 22-jarige man uit Hardinxveld die achter het stuur zat bleek geen rijbewijs te hebben, waarvoor proces verbaal werd opgemaakt.

ONGEVAL
ALBLASSERDAM Op vrijdagmiddag 10 maart om 18.00 uur zijn een bromfiets en een auto met elkaar in botsing gekomen op kruising Grote Beer en De helling te Alblasserdam. De 16-jarige bromfietser uit Rotterdam reed over het fietspad en stak de Grote Beer over in de richting van Alblasserdam. Hij reed door rood licht. De 55-jarige automobiliste uit Hendrik-Ido-Ambacht kon hem niet meer ontwijken. De auto is aan de voorzijde en rechterzijde beschadigd; de bromfiets is total loss. De bromfietser liep een gebroken sleutelbeen op en diverse schaafwonden. Hij is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. GORINCHEM Een 45-jarige man uit Sliedrecht botste met zijn auto op vrijdagavond 10 maart tegen een verkeersbord op de N216 te Gorinchem. Hij werd aangehouden wegens verlaten van de plaats van het ongeval; ook bleek hij flink teveel te hebben gedronken. Zijn bloed bevatte 700 ugl zodat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

RUIT INGESLAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 50-jarige vrouw uit Gorinchem was op vrijdagochtend 10 maart zo boos dat zij haar medicijnen niet kreeg, dat zij de ruit van een dokterspraktijk aan de Drijverschuit te Hardinxveld-Giessendam met een hamer insloeg. De politie hield haar aan in een woning aan de Weteringstraat te Hardinxveld. Na verhoor werd zij met een dagvaarding heengezonden.