Gemeente Breukelen


Zwemles voor volwassenen nu ook in de avonduren

Iedere woensdag kunnen volwassenen zwemles volgen in zwembad t Kikkerfort in Breukelen. Voorheen kon dat alleen s morgens van 09.00 tot 09.45 uur. Om meer mensen de gelegenheid te bieden hieraan deel te nemen, vinden de zwemlessen nu ook plaats van 21.30 tot 22.15 uur.

Onder deskundige leiding wordt deze doelgroep de eerste beginselen van het zwemmen bijgebracht en vertrouwd gemaakt met het water. Ook voor degenen die enige zwemervaring hebben, zijn de zwemlessen uitermate geschikt. Met de zomer in het verschiet zijn de lessen ook interessant voor mensen die dieptevrees hebben of die hun zwemvaardigheid willen verbeteren.

Stap voor stap

Zwemmen is niet alleen een goede ontspanning voor kinderen; ook volwassenen kunnen hieraan plezier beleven. Maar er zijn nog altijd veel volwassenen die niet kunnen zwemmen. Dit kan verschillende oorzaken hebben: ze zijn nooit in de gelegenheid geweest om het te leren of men is bang voor diep water. Sommigen hebben een hekel om onder water te gaan of ze denken dat ze geen uithoudingsvermogen hebben. t Kikkerfort wil deze mensen over de streep trekken en hen stapsgewijs de zwemtechnieken leren, zodat ze straks samen met hun (klein)kinderen van het water kunnen genieten. De lessen vinden plaats in groepsverband. De groepen zijn klein, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.

Kosten

De deelnamekosten bedragen 30,00 per maand inclusief 4 vrijzwemkaartjes om extra te oefenen. Het inschrijfgeld is 8,35. Ook voor de minima is er gelegenheid om te leren zwemmen, hier is een speciale regeling voor.

Aanmelden

Volwassenen die zich willen aanmelden voor deze zwemlessen, kunnen terecht bij de receptie van t Kikkerfort.

Zwembad t Kikkerfort, gelegen aan de Schepersweg 14A in Breukelen, is door zijn combinatie van sport- en recreatiebad en hoog voorzieningenniveau een publiekstrekker in onze regio. Naast recreatief zwemmen biedt het zwembad de mogelijkheid om mee te doen met verschillende doelgroepsactiviteiten, zoals baby/peuter en kleuterzwemmen, aquajoggen, aquarobic trim- en discozwemmen, meer bewegen in water, fifty-fit en nog vele andere activiteiten.