Gemeente Soest

Reconstructie Dalweg

Datum: 13/03/2006

Reconstructie Dalweg

Het gedeelte van de Dalweg tussen de rotonde Beukenlaan en de aansluiting met de Koningsweg is toe aan een grootschalige reconstructie in verband met de kwaliteit van het asfalt en de daaronder liggende aardebaan. Deze is verzwakt en niet meer stabiel. De reconstructie houdt in het verwijderen van de bestaande asfaltconstructie, het herstellen van de stabiliteit van de aardebaan en het vervolgens het op nieuw aanleggen van de rijbaan in asfalt.

De uitvoering van de werkzaamheden is gepland voor dit najaar. Direct belanghebbenden worden op tijd schriftelijke geïnformeerd. Wie nu al wil reageren op de plannen, kan dit doen bij Reinier Kalt, verkeerskundige van de afdeling Wijkbeheer, Groen en Infrastructuur. De ontwerptekeningen voor de herinrichting van de Dalweg liggen ter inzage op het gemeentehuis. De termijn van inzage en reactie sluit op 7 april 2006.

De Dalweg vormt een belangrijke (fiets) verbinding tussen het winkelcentrum Soestdijk en de woonwijken Klaarwater, Smitsveen en Overhees. De Dalweg maakt onderdeel uit van de Hoofdwegenstructuur van de gemeente Soest.

Ter plaatse van de aansluitingen van de zijstraten de Weegbreestraat en de Akkeren zijn oversteeklocaties voor voetgangers en fietsers gepland. De (fiets)oversteekplaatsen worden vormgegeven door het aanbrengen van middengeleiders. De oversteek wordt op die manier in tweeën verdeeld waardoor oversteken op de Dalweg makkelijker en veiliger wordt. De voetgangersoversteek wordt vormgegeven als zebrapad. Aan de vrijliggende fietspaden zullen geen grootschalige zaken veranderen.

Het aanbrengen van uitritconstructies in de aansluitende zijwegen en het aanbrengen van een dubbele as-streep als rijbaanscheiding past binnen de essentiële kenmerken van een Duurzaam Veilige weginrichting.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer