Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 maart 2006

Strengere controles door jachtopzichters

Markelo

Jachtopzichters zullen strengere controles gaan uitvoeren in de bossen van het Westervlier in Markelo. Mensen die hun honden niet aangelijnd hebben worden direct bekeurd. Op zondag 12 maart heeft op een zandweggetje aan de Lochemseweg in Markelo een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een zwangere reegeit. De reegeit heeft de klap niet overleefd. Verder moest een reebok bevrijd worden die met zijn gewei vast zat in een net. Het vermoeden bestaat dat de reeën door honden zijn opgejaagd. Door het mooie en zonnige weer was het zondag ontzettend druk in de bossen. Vele mensen begeven zich buiten de paden en laten hun honden loslopen. De reeën in het bos krijgen geen rust, voelen zich opgejaagd en komen op onbekend terrein. Dit met ernstige gevolgen. Ook wordt de verkeersveiligheid ernstig in gevaar gebracht door snelle reacties van automobilisten. De politie verzoekt wandelaars dan ook om op de paden te blijven en hun honden aan te lijnen. (06-032007)

Aanrijding met letsel

Weerselo

Een 46 jarige vrouw uit Borne is op zondag 12 maart om 15.10 uur op de Bornsestraat in Weerselo bij een aanrijding gewond geraakt. Zij werd door de ambulance met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw zat als inzittende in een auto die bestuurd werd door een 49 jarige man uit Weerselo. De man reed op de Bornsestraat in de richting van Weerselo. Hij werd afgeleid en kwam op de verkeerde rijstrook terecht. Een frontale aanrijding met een 51 jarige automobiliste uit Weerselo was het gevolg. Beide auto's zijn afgesleept. (06-031998)

Dronken bromfietser aangehouden

Hengevelde

Op zondag 12 maart om 17.10 uur hielden politieagenten op de Bentelosestraat in Hengevelde een 50 jarige man uit Bentelo aan. De man reed op zijn bromfiets en kwam uit het centrum van Hengevelde. Bij de rotonde richting Haaksbergen nam hij deze tegen het verkeer in. Agenten zagen de man rijden en lieten hem stoppen. De 50 jarige verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 2,25 promille uit. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-032017)

Gestolen auto

Oldenzaal

Een 20 jarige vrouw uit Oldenzaal heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar auto. De auto stond achter haar woning geparkeerd op de Dingeldeinstraat in Oldenzaal. De diefstal heeft plaatsgevonden op zondag 12 maart tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Het betreft een zwarte Opel Corsa met kenteken DX-JR-31. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. (06-032026)

Politie neemt 3 honden in beslag

Almelo

De politie heeft op vrijdag 10 maart om 17.15 uur 3 honden in beslag genomen bij een woning aan de Burcht te Almelo. Diverse klachten van buurtbewoners aangaande lawaaioverlast was voor de politie de aanleiding om een onderzoek in te stellen. Overlast werd geconstateerd waarna vrijdag werd begonnen met de inbeslagname. Drie herdershonden werden meegenomen en elders ondergebracht. In het weekend zijn de honden door een dierenarts onderzocht. Hij constateerde dat de honden ernstig waren verwaarloosd. Justitie zal beslissen wat er met de honden gaat gebeuren. (06-031267)

Drie aanhoudingen in verband met diefstal

Hengelo

Op zondag 12 maart om 23.40 uur meldden getuigen dat een aantal personen goederen zouden wegnemen uit het in aanbouw zijnde gezondheidscentrum aan de H. Leefmanstraat in Hengelo. Politieagenten troffen ter plaatse drie mannen aan. De mannen, twee 21 jarige Hengeloërs en een 22 jarige Hengeloër, werden aangehouden voor diefstal in vereniging. De auto van de verdachten is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-032093)

Verdachte poging tot doodslag aangehouden

Almelo

Een 33 jarige man uit Almelo is op zondag 12 maart om 15.45 uur door de politie aangehouden. De man wordt zware mishandeling, poging tot doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging met de dood en het voorhanden hebben van een vuurwapen ten laste gelegd. Aanleiding van de aanhouding was gelegen in het feit dat een aantal mannen op zaterdag 11 maart om 21.00 uur de woning van een 38 jarige Almeloër aan de Peppelstraat binnendrongen. De 38 jarige werd gedwongen in zijn auto te stappen. In opdracht van de aangehouden verdachte werd hij meegenomen naar een andere locatie in Almelo. Hij werd daar door de 33 jarige verdachte en een groep onbekende mannen in elkaar geslagen. Ook werd hij bedreigd met een vuurwapen. De 38 jarige kon met moeite zijn auto bereiken en wegrijden. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Een zakelijk conflict zou de aanleiding tot de poging tot doodslag zijn. Het slachtoffer hield aan de mishandeling enkele gekneusde ribben en een lichte hersenschudding over. De politie heeft de zaak in onderzoek. (06-031815)

Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --