Gemeente Heusden


Heusden ÉÉN vraagt burgemeester mogelijkheden voor nieuwe college op een rij te zetten 13-3-2006
Heusden ÉÉN heeft als partij met de meeste zetels in de nieuwe Heusdense gemeenteraad het voortouw genomen voor de collegevorming. De partij heeft burgemeester Willems gevraagd een verkenning te doen naar de mogelijkheden om een nieuw college te vormen.

Dat gebeurt vanuit de wetenschap dat er voor de verkiezingen de nodige tegenstellingen zijn geweest. Daarnaast is er het besef dat door de uitslag van deze verkiezingen de noodzaak is ontstaan om te zoeken naar mogelijkheden om te komen tot de vorming van een nieuw college dat kan rekenen op een zo groot mogelijk draagvlak binnen de raad.

Heusden ÉÉN heeft de burgemeester benaderd, omdat hij voor Heusden ÉÉN de persoon is die formeel boven de partijen staat. Tegelijkertijd kent de burgemeester zowel de standpunten en de positie van de huidige coalitiepartijen goed,als die van de oppositie.

Burgemeester Willems heeft het verzoek aanvaard en zal strikt onafhankelijk gesprekken voeren met alle partijen. Hij zal onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om zo snel mogelijk te komen tot de vorming van een nieuw slagvaardig college dat kan rekenen op de meest brede steun in de gemeenteraad.

Burgemeester Willems verwacht dat hij medio volgende week verslag kan uitbrengen over de gesprekken.
vorige pagina naar boven

Dekkers Ledermode naar Het Hoog 13-3-2006

Dekkers Ledermode uit Waalwijk gaat zich vestigen op bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk. Het bedrijf heeft een perceel van circa tweeduizend vierkante meter gekocht. Op het perceel zal een pand worden gebouwd dat dienst doet als kantoor en opslagruimte. Dekkers Ledermode is het twaalfde bedrijf dat zich op Het Hoog vestigt.

De kernactiviteiten van Dekkers Ledermode zijn inkoop (in China, India, Pakistan, Uruguay), opslag, reconditionering en distributie van lederen kleding. Verkoop vindt plaats in Nederland rechtstreeks aan winkeliers en als private label voor grote merken. Daarnaast vindt verkoop plaats naar België, Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf heeft momenteel zes medewerkers in dienst.
Naar verwachting zal het bedrijf op 1 oktober 2006 zijn deuren op Het Hoog kunnen openen. Op dat moment bestaat Dekkers Ledermode 25 jaar.