Ingezonden persbericht


Herdenking gemiste kinderen van Nederland

De waarheid van het familierecht: De gemiste kinderen van Nederland

Moeders en vaders van Fathers 4 Justice(F4J)houden vandaag om 13:00 een herdenking op het Domplein in Utrecht.

Met fotos van hun vermiste kinderen, leggen ze bloemen op het plein en bidden voor een einde aan het kinderhandel in het Nederlandse familierecht.

Een woordvoerder van F4J deelde mee dat de actie zich richt op het verdeelbeleid van minister Donner's gesloten familierechtbanken en zijn beleid. Een beleid dat 90 kinderen per dag met opzet de helft van hun familie ontneemt.

Meer dan 500.000 Nederlandse kinderen (1 op de 5 kinderen uit de Nederlandse bevolking) groeien hierdoor nu in isolement van de eigen familie op.

Rechters blijven daarbij kiezen tussen de ouders in plaats van het recht van het kind op beide ouders te beschermen. Daarbij wordt in 9 van de 10 gevallen gekozen voor de moeder en worden kinderen buiten gesloten van de andere ouder, veelal de vader, en de helft van hun familie. De kinderbescherming speelt hierin een dubieuze maar beslissende rol als 'adviseur' van de rechter. Doordat kinderen zo worden afgesneden van de familiebanden met hun vaders, oma's en opa's worden zij door deze instanties al te vaak in gevaarlijke situaties gebracht. Dat de kinderbescherming daarbij meldingen van bezorgde vaders bovendien als niet serieus ter zijde schuift, maakt de risico's nog groter.

Ouders roepen nu al ruim 35 jaar om deze dringende hervorming van het in een crisis geraakte familierechtsysteem bij scheiding. Hoewel overal elders in Europa een beweging naar gelijkwaardig ouderschap wordt gemaakt, blijven minister Donner en zijn gesloten rechtbanken koersen op eenouderschap.

Andy, de Internationale Coordinator voor F4J zei vandaag: "In een wereld waarin het veroorzaken van menselijk lijden walgelijk wordt gevonden, gaat het Nederlands rechtsysteem door met het ontzeggen van basis mensenrechten van kinderen.
Als maatschappij zijn wij in een staat van morele verwarring over onze verantwoordlijkheden naar onze kinderen, terwijl het falende familierecht systeem doorgaat met het misbruik van ouders, grootouders en kinderen, in zijn haast om de zakken te vullen van de familierecht industrie. Advocaten, kinderbeschermers, omgangshuizen, mediators.. de lijst blijft maar groeien".

In de afgelopen twee jaar heeft Fathers 4 Justice zich ontwikkeld tot de grootste en snelst groeiende campagnegroep voor gelijkwaardig ouderschap in de wereld.

Noot voor de pers:

Vandaag is de eerste actie van F4J sinds de actiestop van Januari dit jaar. Andy, de Internationale coordinator zei vandaag "de herdenking vandaag is een vreedzame ceremonie, na een moeilijke tijd van ongegronde en verschrikkelijke beschuldigingen tegen onze organisatie."

Nederland: http://www.f4j.nl
Engeland: http://www.fathers-4-justice.org

Contacten ter plaats:
Marc: 0620.612.559
Jheroen: 0645.472.762
Andy: 0629.407564

email: pers@f4j.nl
email: office@fathers-4-justice.org

Fathers 4 Justice
Postbus 570
2300 AN Leiden