AutoRai

Lexus rolt rode loper uit in Zwolle

(3/13/2006)
Kwaliteitsmerk Lexus is voortaan ook vertegenwoordigd in Overijssel. Op 13 maart opent Lexus Zwolle, gevestigd aan Molenland 6, zijn deuren. Vanuit een modern pand, dat volledig aansluit bij de elegante huisstijl van Lexus, bedient het nieuwe dealerbedrijf een groot deel van de provincies Drenthe, Overijssel en Flevoland. In een exclusieve ambiance kunnen de bezoekers kennismaken met onder meer de nieuwe Lexus IS-serie, de hybride-SUV RX 400h en de GS 300. De komst van een Lexus dealerschap in Zwolle past in de groeistrategie van het merk. Het wordt de tiende vestiging in Nederland van dit exclusieve merk, dat een steeds sterkere positie krijgt in het topsegment van de automarkt. Onberispelijke kwaliteit, luxe en eersteklas service â de Red Carpet Treatment, met onder meer een haal- en brengservice bij onderhoud â zijn belangrijke speerpunten.

Recentelijk zijn drie andere Lexus dealers geopend in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Dit jaar wil Lexus distributeur Louwman & Parqui B.V. nog eens twee vestigingen openen, in Enschede en in Amersfoort, waarmee het totaal aantal Lexus dealers in Nederland in twee jaar tijd is verdubbeld naar twaalf.

Meer modellen
Bij de opening van Lexus Zwolle schittert direct de derde generatie van de GS in de showroom. Het is de eerste Lexus volgens de nieuwe designfilosofie L-finesse. Achter de elegante, vloeiend vormgegeven carrosserie gaat een ongekend luxe interieur met een goed doordachte ergonomie schuil.

Ook is er in de showroom van Lexus Zwolle een hoofdrol weggelegd voor de Lexus RX 400h, âs werelds eerste premium hybride-SUV. Voor de aandrijving van deze vierwielaangedreven SUV zorgen een 3,3 liter V6-benzinemotor en maar liefst twee elektromotoren.

De prestaties liegen er niet om met een gezamenlijk topvermogen van 272 pk (200 kW), terwijl het brandstofverbruik vergelijkbaar is met dat van een middenklasser met viercilindermotor.

Later in dit jaar volgt nog de GS 450h, een hybride-versie van de GS, die wordt aangedreven door een 335 pk (245 kW) sterke combinatie van een 3,5 liter V6-benzinemotor en een elektromotor.

Van de kort geleden geïntroduceerde sportieve IS-serie, inmiddels al erg populair in het zakelijke premiumsegment, showt Lexus Zwolle de nieuwe IS 250 met een vermogen van 208 pk (153 kW). De IS is eveneens leverbaar met een dieselmotor. Deze IS 220d wordt aangedreven door een van de modernste en krachtigste dieselmotoren van dit moment, met een vermogen van 177 pk (126 kW) en een koppel van maar liefst 400 Nm.

Vanaf maandag 13 maart is Lexus Zwolle aan de Molenland 6 op werkdagen dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur (op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur).

BedrijfsautoRAI.nl