Maart 2006

'Bon Temps' nieuw tijdschrift over de Auvergne

Magazine voor de levensgenieter gemaakt door eigenaren LeChatO Met een nieuw sponsored magazine onder de naam 'Bon Temps' brengen de Nederlandse eigenaren van het luxe (maar niet chique, zoals ze zelf zeggen) vakantieresort LeChatO boeiende en goed geschreven informatie en achtergronden over de Franse regio waarin ze wonen en werken: de Auvergne. Daarnaast is er veel informatie over LeChatO zelf. Afbeelding

Wie op vakantie gaat met de kinderen heeft over het algemeen de keuze uit een standaard camping of uit dure, exclusieve arrangementen. Drie Nederlandse echtparen bedachten een middenweg.

Groene hart
Zij kochten met z'n allen een kasteel in de Auvergne, in het groene hart van Frankrijk, en noemden het LeChatO: een kasteel en enkele bijgebouwen vormen een luxe maar niet chique vakantieoord in het midden van Frankrijk. Tevens geschikt voor vakanties zonder kinderen.

Afbeelding Authentieke sfeer
In het hoofdgebouw zijn drie kasteelappartementen waarin de authentieke sfeer behouden is, maar comfort is toegevoegd.

De voormalige koninklijke stallen zijn omgebouwd tot luxe bungalows en op het terrein staan van mei tot september comfortabele en romantische tenten.

Ruim opgezet
Iedere tentaccommodatie is ruim opgezet, heeft Auping-bedden en een volledig ingerichte keuken. Je kunt gewoon eten aan een tafel met vier stoelen en je beschikt over je eigen toilet & badkamertent. Zo wordt kamperen zelfs voor de absolute campinghater een leuke ervaring.

Workshop
LeChatO is niet alleen een prima vakantiebestemming, maar ook een uitstekende locatie voor een workshop. Zo organiseerde LeChatO in samenwerking met het maandblad Opzij in 2005 een schrijversworkshop, gericht op aspirant-schrijvers, onder leiding van Renate Dorrestein. Thomas Rosenboom, Arie Storm, Clark Accord en literair agent Paul Sebes werden ingevlogen. LeChatO is dè locatie voor een perfecte vakantie, niet in de laatste plaats omdat deze plek het middelpunt is van de Auvergne.

Afbeelding Knipoog
Deze prachtige streek en LeChatO zelf inspireerde de initiatiefnemers tot het maken van een tijdschrift. Bon Temps: een sponsored magazine met een knipoog, waarvan nu het eerste nummer is uitgebracht. Met daarin veel aandacht voor de Auvergne, maar ook voor LeChatO.

Én voor de Fransen zelf natuurlijk en wat je als Nederlandse ondernemer met ze meemaakt. 'Vroeger dacht ik bij het woord 'Frankrijk altijd aan het heerlijke brood, de culinaire uitspattingen, de heerlijke wijnen, de ruime landschappen, het chanson en de borreltjes om zes uur 's ochtends in de kroeg', schrijft hoofdredacteur en resort-mede-eigenaar Fons Burger.

Vergunningen
'Tegenwoordig denk ik aan de vergunningen, de vriezer die kapot is, het nieuwe zwembad dat een pomp nodig heeft en de Franse accountant die me maar niet begrijpt. Maar als ik dan over het terrein van LeChatO banjer of op een paardenrug over de eindeloze vlakten rijd, dan maakt dat een hoop goed'.

Onderwerpen
In het eerste nummer brengt 'Bon Temps' onderwerpen over 'inspirerende ontmoetingen', de 'onbekende Auvergne' met haar slapende vulkanen, luxe fietsen op vakantie in Frankrijk en -natuurlijk- de haute cuisine van de eigen ChatO-topkok Ron Arnold. Het tweede nummer, gericht op de zomer, zal over circa twee maanden worden uitgebracht.

Aanvragen
Belangstellenden kunnen het blad bij LeChatO aanvragen via tel. 010-2443447 of e-mail info@lechato.com