Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederlandse kwalificatie voor Electronic Sports WorldCup aangekondigd

-Op naar nieuwe wereldkampioenen! -

Almelo, 13 maart 2006
De Electronic Sports WorldCup (ESWC), Europa's grootste competitieve game evenement, is sinds gisteren officieel geopend voor Nederlandse deelname. De kwalificatie voor het meest prestigieuze evenement van Europa wordt in 2006 verricht door Wsquared Entertainment.

Vorig jaar werd er in het bekende Caroussel de Louvre nog gestreden om $266,000. Dit jaar zal er echter door 800 gamers uit meer dan 50 landen in Parijs worden gestreden om een prijzenpot van $400.000! Ook de gekozen lokatie voor dit evenement valt perfect in de professionele sport ambities die dit toernooi met zich meebrengt. De ESWC zal dit jaar plaatsvinden in een fantastische lokatie, namelijk een van de grootste indoor sport Arena's van de wereld: The Palais Omnisports of Paris Bercy.

Door het aangekondigde kwalificatie toernooi in Nederland is Nederland zeker van 14 deelnemers aan het evenement. Als titelverdediger zal gaming-grootheid Manuel Schenkhuizen dit jaar zeker aanwezig zijn in Parijs maar ook in de kwalificatie dingen enkele Nederlandse wereldtoppers mee. Denk aan gamers als Sander Kaasjager, de speler die afgelopen jaar van alle gamers over de hele wereld het meeste prijzengeld inkasseerde. In meerdere diciplines zal Nederland dit jaar een enorm goede zet kunnen doen in de landencompetitie.

Het Nederlandse toernooi, waarvan de inschrijvingen gisteren zijn geopend, zal eerst gedeeltelijk online worden afgerond waarna vervolgens de Nederlandse top in een finale evenement uit zal komen. Deze finale zal op 13 en 14 mei gehouden worden in Scheveningen. In het allernieuwste gamecafe van The Game Syndicate zullen de ruim 100 finalisten gaan strijden om de felbegeerde plekken voor de Grand Final in Parijs. Uiteraard wordt er middels diverse multimedia mogelijkheden live verslag gedaan en is ook schrijvende pers van harte welkom.

Over Electronic Esports WorldCup
De ESWC is in vijf jaar uitgegroeid tot een niet meer weg te denken kampioenschap in de wereld van games. Elk jaar eist het toernooi weer de meeste media aandacht van Europa naar zich toe door evenementen neer te zetten die zijn weerga niet kennen. Vorig jaar werd het toernooi nog gehouden in het Caroussel de Louvre, één van de meest prestigieuze lokaties in Parijs, dit jaar zal het worden gehouden in The Palais Omnisports of Paris Bercy. Een van de grootste indoor sport arena's van de wereld, met een verwachting van 40.000 toeschouwers.

Over Wsquared Entertainment
Wsquared Entertainment is een in mei 2005 opgezetten organisatie die inmiddels diverse projecten binnen de online gaming wereld onderhoudt. Meest bekende is de community website Gamelux. Met ruim 10.000 geregistreerde leden, tussen de 60.000 en 100.000 pageviews per dag en ruim 45 miljoen hits per maand veruit de grootste en meest bekende community site van de Benelux. Gamelux leden ontvangen kostenloos de laatste nieuwtjes, bestanden en diverse andere interessante gaming gerelateerde contents in een interactieve omgeving. Verder is Gamelux regelmatig aanwezig op verschillende game evenementen waarvan uitgebreid verslag wordt gedaan of waar deze organisaties worden bijgestaan in de organisatie van competities of het onderhouden van live verslaggeving.

Foto's:

Electronic Sports World Cup 2006 in Bercy


* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/BERCY.jpg
* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/BERCY-BASKET.jpg
* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/BERCY-TENNIS.jpg
* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/ESWC06-Bercy_a.jpg
* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/ESWC06-Bercy_b.jpg

ESWC Foto/Logo materiaal


* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/ESWC.jpg
* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/ESWC2003.jpg
* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/ESWC2004.jpg
* http://www.wsquared.nl/press/eswc2006/ESWC2005.jpg

Mocht u meer informatie willen hebben over dit onderwerp dan kunt u contact opnemen met ondergetekende via de onderstaande gegevens.

Met vriendelijke groet,

Wouter ter Halle
Wsquared Entertainment VOF
wterhalle@gamelux.net
www.wsquared.nl

m: +31 (0)6 30 064 562
f: +31 (0)1 53 613 044

Adres:
Lichtenberg 54
7608 NL Almelo