Gemeente Aalten



13-03-2006
College op bezoek bij Claymount
Op 28 februari jl. heeft het college een bezoek gebracht aan het bedrijf Claymount, dat sinds januari dit jaar is gevestigd aan de Anholtseweg in Dinxperlo.

Het bedrijfsbezoek begint met koffie en een presentatie in het gloednieuwe kantoor. De heer Tierie geeft uitleg over de historie en de visie van het bedrijf. Claymount is een bedrijf met vestigingen in Nederland, Noord-Amerika en de Fillipijnen en is ontstaan uit een familiebedrijf. Het bedrijf maakt connectoren en kabels voor bijvoorbeeld röntgenapparatuur in ziekenhuisapparatuur of beveiligingsapparatuur. Dit zijn verbindingen waardoor een grote hoeveelheid volts kan worden getransporteerd. Het is erg specialistisch werk en er zijn in de wereld niet veel andere bedrijven die hetzelfde doen.

De klanten zitten bijna allemaal in het buitenland. Dhr. Tierie heeft bewust gekozen voor vestiging in Dinxperlo. "Op deze plek zitten we vlak bij de snelweg en het is hier lekker rustig, geen files" zegt dhr. Tierie. Bij binnenkomst valt meteen op dat de personeelskantine aan de voorkant van het gebouw zit, het is het eerste dat je ziet als je binnenkomt. Dat is geen toeval, zegt dhr. Tierie, we zijn trots op onze medewerkers en iedereen mag dat zien. Het hele pand is opgezet rondom een grote hal, zodat zowel de kantoren als de werkvloer en de kantine zichtbaar zijn.

Dat is een goede overgang naar het volgende onderdeel van het bedrijfsbezoek, een rondleiding door het bedrijf. Bij Claymount maken de medewerkers het hele product zelf, van begin tot eind. Ze doen ook zelf het voorraadbeheer en de gereed meldingen. De verantwoordelijkheid ligt laag en is duidelijk. Claymount moet het hebben van de hoge kwaliteit van hun producten, hiermee onderscheiden ze zich in de markt. Het is daarom er belangrijk dat het personeel weet welk product er gemaakt wordt en hoe dit gebeurt. Het personeel blijft daardoor ook enthousiast.

Enthousiasme en zelfstandigheid zijn ook zaken waarop het personeel wordt geselecteerd. Leeftijd is hierbij geen issue. Dhr. Tierie "het maakt niet uit of iemand nog heel jong is of boven de 50, ik wil mensen die enthousiasme uitstralen". Tijdens de rondleiding verandert het beeld bij het woord "stekker" voor altijd bij het college. Natuurlijk worden er kleine stekkertjes gemaakt, maar ook hele grote exemplaren, waar een medewerker twee weken mee bezig is.

Het college is onder de indruk van dit nieuwe bedrijf in Dinxperlo, Claymount heeft een duidelijk visie en weet waar het naartoe wil. De wethouder wensen dhr. Tierie veel succes in de toekomst en hopen op een goede samenwerking het het college.