Simon A Cohen: Japan pas aan het begin van langdurig herstel

Simon a cohen vermogensbeheer

Persbericht Rotterdam, 13 maart 2006

Simon A Cohen: Japan pas aan het begin van een langdurig herstel

Bij de introductie van de Simon A Cohen Rising Sun Notes voorspelt vermogensbeheerder Simon A Cohen een verder herstel van de Japanse beurs als gevolg van een lang aanhoudende herstelfase van de Japanse economie. Economieën in de regio, waaronder China en India, groeien extreem hard en Japan profiteert daar de komende jaren sterk van. Het potentiële afzetgebied voor Japanse bedrijven is sterk gegroeid en zal de komende jaren verder groeien. De Aziatische consument gaat in hoog tempo meer besteden. Na moeilijke jaren heeft de weer aangesterkte bankensector in 2005 uitstekend gepresteerd. Grondprijzen in Tokio zijn in 2005 voor het eerst in 12 jaar weer gestegen. De lange periode van deflatie is eindelijk ten einde. De beurs van Tokio, na New York de grootste ter wereld, staat weliswaar op het hoogste peil sinds 2000, maar de toonaangevende Nikkei-225 Index staat nog niet op de helft van het niveau van 1989. Het garantieproduct Simon A Cohen Rising Sun Notes kenmerkt zich door een korte looptijd van 5 jaar, een garantie van Rabobank International op terugbetaling van 100% van de nominale waarde van Euro 1.000,-. De belegger participeert met dit product voor 100% in een stijging van de Nikkei-225 Index tot april 2011, met een middeling (asian tail) over de laatste 2 jaar. Stortingsdatum is 5 april 2006, einddatum 5 april 2011. Notering op Euronext wordt door Rabobank International aangevraagd.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Over Simon A Cohen Vermogensbeheer
Simon A Cohen Vermogensbeheer is een onafhankelijke vermogensbeheerder sinds 1978. De onderneming is gespecialiseerd in beschermd beleggen.
Simon A Cohen Vermogensbeheer B.V. is vergunninghouder bij de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank en heeft een registratie bij het Dutch Securities Institute.

Nadere informatie:
Simon A Cohen Vermogensbeheer BV
Veerkade 7 a, 3016 DE Rotterdam
de heer E. van den Berg
info@simonacohen.nl
www.simonacohen.nl
tel. 010-412 80 01