Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

13 maart 2006

Apeldoorn - Jongelui verdacht van inbraak parkeerautomaat

De politie heeft op zondagmiddag (13-03) vier jonge Apeldoorners (15-18 jaar) aangehouden voor een poging tot inbraak in een parkeerautomaat op de hoek van de Asselsestraat en Roggestraat. Bij de aanhouding verzetten de verdachten zich. Bij twee van hen werd een vlindermes aangetroffen en in beslag genomen. De politie was er na de melding net p tijd bij. Er bleek nog geen schade aan de automaat te zijn aangebracht, maar de automaat stond wel scheef. Tegen de jongelui volgt een proces-verbaal.

Apeldoorn - Auto uitgebrand

Een 51-jarige Apeldoorner parkeerde bij terugkomst van de wintersport de gehuurde personenbus bij zijn woning. Op maandag (13-03) kreeg hij rond 00.30 uur de melding dat de auto in brand stond. Snel ingrijpen van de brandweer kon helaas niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde en dat er de nodige schade ontstond aan de bestrating.

Apeldoorn - Jongeren aangehouden voor vernieling

Agenten hebben zondagmiddag (12-03) twee 14-jarige Apeldoorners aangehouden. Het tweetal had zaterdagavond (11-03) vernielingen aangericht in een tuin aan de Arie Liemanlaan. Er werd graffiti gespoten en verder werden twee lampjes uit de tuin weggenomen. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beiden bekenden de vernielingen en de diefstal. Zij zullen worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel getroffen zal worden.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --