Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt mogelijk verband autodiefstal en winkelinbraak

Groesbeek, 13-03-2006 o Er is nader politieonderzoek ingesteld naar aanleiding van een diefstal van een auto, en een poging daartoe, alsmede een winkelinbraak donderdagnacht in Groesbeek. Ook wordt bekeken of er een mogelijk verband is tussen deze drie zaken. De politie is op zoek naar getuigen.

Donderdagnacht, rond 03.30 uur, meldde een getuige aan de politie dat er ingebroken zou worden in een winkel aan De Meent. Agenten gingen snel ter plaatse en hoorden dat de daders, vermoedelijk 2 of 3, er met een auto vandoor waren gegaan richting de Rembrandtweg en vervolgens mogelijk richting Limburg. Met meerdere eenheden is in de omgeving naar de auto uitgekeken, maar deze is niet meer aangetroffen.

In diezelfde nacht, tussen 20.15 uur en 08.15 uur, werden aan De Zeis twee auto's gestolen. Eén bewoner kwam tot de ontdekking dat zijn auto 'gestolen' was geweest. De auto was weliswaar teruggeplaatst op De Zeis, waar hij deze op donderdagavond had geparkeerd, maar er bleek een eind mee gereden te zijn. Uit het voertuig waren tevens diverse goederen gestolen. De man deed aangifte.

Een andere straatbewoner deed aangifte van autodiefstal. Deze auto werd vrijdagmiddag door de politie teruggevonden op de Van Ruysdaelweg. Er is op beide locaties een buurtonderzoek opgestart. Ook zijn de voertuigen veilig gesteld voor sporenonderzoek door de Technische Recherche.

Namens de winkel is aangifte gedaan. De daders hebben door het forceren van een deur toegang verschaft tot de winkel. Zij namen een hoeveelheid sigaretten weg. In dezelfde winkel is in korte tijd al twee keer eerder ingebroken. Dit wordt ook meegenomen in het onderzoek.

De politie is nog bezig met het horen van betrokkenen en getuigen. In het onderzoek wordt gekeken of bij de winkelinbraak mogelijk gebruik is gemaakt van een van de gestolen auto's. Getuigen die hebben gezien dat vrijdag een auto werd achtergelaten op de Van Ruysdaelweg worden verzocht om contact op te nemen met het team Groesbeek op telefoonnummer 0900-8844. (08)