Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 13 maart 2006

Politie houdt beschonken bestuurder aan

BREDA: Zondagavond heeft de politie aan de Claudius Prinsenlaan een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man zat onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto. Rond 21:40 uur trok de Bredanaar de aandacht van surveillerende agenten toen hij met een defecte uitlaat met hoge snelheid het centrum van Breda inreed. Op het bureau blies hij een waarde van 665 ug/l, ruim driemaal meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen en opgestuurd naar het openbaar ministerie.

Ruim 1100 automobilisten gecontroleerd op snelheid

BREDA: Aan de Nieuwe Kadijk heeft de politie zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Van de 1143 gecontroleerde voertuigen reden er 103 harder dan de toegestane 70 km/u. De controle vond plaats tussen 19:00 en 22:30 uur.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

ZUNDERT: De politie heeft zondagmiddag een 41-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden, nadat hij rond 16:45 uur in beschonken toestand betrokken was bij een verkeersongeval. De automobilist kwam uit de richting Wernhout. Op de rotonde aan de Bredaseweg reed de man met zijn auto achterop het voertuig van een 56-jarige automobilist. Na verhoor en het afleggen van een ademanalysetest is hij met een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Politie onderzoekt diefstal tas met geldbedrag

BREDA: Maandagmorgen is in een winkel aan de Christiaan Huygensstraat een tas met daarin een geldbedrag gestolen. Vanmorgen kwamen vier onbekende vrouwen de winkel binnen. Enkele van hen leidde de eigenaar af met een vraag over een artikel. Tijdens een onbewaakt ogenblik is vervolgens de tas gestolen met daarin enkele honderden euros, die onder de kassa stond. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt snelheidscontrole

ZUNDERT: De politie heeft vanmorgen aan de Ettensebaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 133 passanten reden er 8 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.

BREDA: De politie heeft maandagmiddag aan de Galderseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 636 passanten reden er 87 harder dan de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

Recreatiewoning door brand verwoest

BREDA: Aan de Zwaantjesweg is zondagmiddag een vervallen recreatiewoning door brand verwoest. Rond 16:30 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding van een brand binnen. Politie en brandweer waren snel ter plaatse en troffen zij op het perceel meerdere brandhaarden aan. De brandweer van Breda en Rijsbergen hebben het vuur bestreden. De politie gaat uit van brandstichting.

Bewoner overloopt woninginbrekers

PRINSENBEEK: Zondagavond heeft een bewoner aan de Brielsedreef vier woninginbrekers overlopen. Rond 20:30 uur kreeg hij via de alarmcentrale de melding van een inbraak in zijn woning. Binnen enkele minuten was hij bij zijn woning, waar hij een onbekende auto op zijn oprit zag staan. Een poging om het wegrijden te beletten, mislukte. De daders van de inbraak zagen toch kans om er in hun auto vandoor te gaan. De Prinsenbekenaar is in de achtervolging gegaan, maar verloor de stationwagen ter hoogte van de Emerparklaan uit het oog.Om binnen te komen hadden de daders een klapraam geforceerd. Er bleek nog niets te zijn weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Jachtopziener redt gebeten reegeit

BREDA: Een jachtopziener heeft zondagmiddag aan de Rucphensweg een gewonde reegeit aangetroffen. Het beestje was rond 15:30 uur door loslopende honden in de omgeving van Landgoed de Moeren opgejaagd en was in het prikkeldraad blijven handen. Het dier had enkele bijtwonden, maar was nog wel in leven. De jachtopziener heeft het beestje meegenomen. Het geitje herstelt momenteel van haar verwondingen.

Vrouw gewond na val van paard

ZEVENBERGEN: Een 26-jarige inwoonster van Zevenbergen is maandagmorgen gewond geraakt nadat zij aan de Zuidelijke Randweg van haar paard was gevallen. De vrouw is met vermoedelijk een gebroken enkel en een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Koninklijke Marechaussee die ook ter plaatse was gekomen heeft het paard met enkele omstanders gevangen en met een handboei vastgelegd aan een hekwerk. Het dier is later door een amazone teruggebracht naar de manege.

Auteur: Henk Snepvangers