Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

13 maart 2006

Nunspeet - Politie onderzoekt serie auto-inbraken

Ín de wijk Feithenhof werd er in de nacht van dinsdag op woensdag (07/08-03) ingebroken in zo'n 18 geparkeerde auto's. Men forceerde het portierslot en ontvreemdde een airbag, mobiele telefoons alsmede audioapparatuur. De meeste inbraken vonden plaats op de Mackaystraat, de Kuntzestrat, de Martenseweg, de Eeckelhagen, Westeinde en de jan Topweg. De politie is een buurtonderzoek gestart en zoekt contact met getuigen of anderen die informatie over deze auto-inbraken heeft. Men wordt verzocht te bellen via 09i00-8844 of anoniem via 0800-7000.

Ermelo - Autodief aangehouden

De politie heeft op maandag (13-03) om 06.45 uur een 36-jarige man uit Lelystad aangehouden voor diefstal van een bedrijfsauto te Ermelo. De auto stond met draaiende motor op de Fokko Kortlanglaan toen de man rond 06.00 uur op de fiets passeerde en besloot de auto mee te nemen. De gealarmeerde politie trof de gestolen auto op Weiburglaan in Harderwijk. Bij een bedrijf in de omgeving werd geïnformeerd naar medewerkers die doorgaans per fiets uit de richting Ermelo komen. Bij één medewerker trof de politie de autosleutels in zijn broekzak. Hij werd aangehouden en na overleg met de officier van justitie werd hem een boet opgelegd van E 300,- De auto is weer terug naar de eigenaar.

Harderwijk - Autobrand

Een 21-jarige bewoner van de Sophialaan startte op maandag (13-03) rond 05.30 uur zijn auto om warm te draaien. aan. Enkele minuten later ontdekt hij dat de auto in brand was gevlogen. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle.

Harderwijk - Man veroorzaakt overlast

De politie heeft op maandag (13-03) rond 02.30 uur een 53-jarige Harderwijker aangehouden voor het negeren van een vordering alsmede belediging. De man veroorzaakte geluidsoverlast in zijn woning en werd daar door de politie op aangesproken. Vervolgens begon hij zijn buren via aanbellen lastig te vallen. Toen de politie hem de opdracht gaf weer naar binnen te gaan negeerde hij dat bevel en begon de politiemensen uit te schelden. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Nunspeet - Flyer-actie tegen auto-inbraken.

In het kader van de preventieactie "Niets erin . Niets eruit" om auto-inbraken tegen te gaan, heeft de politie zondagmorgen en -middag (12-03) rond de 55 geparkeerde auto's voorzien van een flyer met tips om auto-inbraken tegen te gaan. Bij sommige auto's lagen waardevolle goederen in het zicht. De actie vond plaats op de Elspeterweg, F.A. Molijnlaan, Eperweg en de Plesmanlaan.

Oldebroek - Minibike in beslag genomen

De politie heeft op zondagavond (13-03) op de Zuiderzeestraatweg een minibike in beslag genomen van een 17-jarige Oldebroeker. Hij reed samen met een 16-jarige plaatsgenoot op het fietspad. De vader van één, een 54-jarige Oldebroekers. bemoeide zich met het voorval en rukte de minibike uit de handen van de dienstdoende politieagente die daarbij gewond raakte aan haar hand. De man werd aangehouden en tegen hem volgt een proces-verbaal.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --