Gemeente Soest

Cursus in de Kwekerij

Datum: 03/03/2006

Thuis composteren loont

Nog twee cursussen in milieucentrum de Kwekerij

Dinsdag 14 maart en dinsdag 11 april aanstaande zijn de laatste twee avonden in 2006 dat de cursus 'Thuis composteren' wordt gegeven. De cursus is te volgen in milieucentrum de Kwekerij aan de Molenstraat 157 in Soest en duurt op allebei de avonden van 19.30 tot 22.00 uur.

De cursus 'Thuis composteren' gaat vooral over het belang van compost voor een gezonde bodem in de tuin en hoe je succesvol en eenvoudig thuis kunt composteren. Deelnemen aan de cursus kost 5,-, te voldoen tijdens de avond. Deelnemers ontvangen dan het lesmateriaal.

Als extra voordeel mogen deelnemers éénmalig gratis compost af komen halen bij het milieucentrum en kunnen zij zich tijdens de avond opgeven voor een excursie naar de groente-, fruit- en tuinafval-composteerinstallatie in Wijster. Hier gaat al het ingezamelde GFT-afval uit Soest naartoe.

Inschrijven

Er is nog plaats voor 15 cursisten, die zich nog kunnen inschrijven voor de laatste twee maal dat de cursus dit jaar nog wordt gegeven (14 maart en 11 april). Inschrijven kan bij Johan Simon, telefoonnummer (035) 6093202 of via e-mailadres: milieucentrum@soest.nl.

Enthousiaste reacties

Bij thuis composteren denken veel mensen dat je een grote tuin moet hebben om resultaat te behalen en dat het veel extra werk is. Na de eerste cursusavond, gehouden op 28 februari jongstlenden, blijkt dat allemaal erg mee te vallen. Veel deelnemers verlieten enthousiast het milieucentrum na afloop van de cursusavond.

Enkele spontane reacties van deelnemers waren:

"Erg zinvol en zo moet het wel lukken dit jaar."

en

"Thuis composteren is eigenlijk heel makkelijk".

Slechts één deelnemer was enigszins teleurgesteld, toen hij hoorde dat alleen maar grasafval in een compostvat stoppen, geen goede compost oplevert.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer