Gemeente Schiedam


Enthousiasme als inspiratiebron

Op 14 maart wordt in de kerk van de NPB een lezing gehouden door Jaap van weg, met als onderwerp 'Enthousiasme als inspiratiebron'.

Jaap van de Weg is antroposofisch arts. Na 15 jaar huisarts geweest te zijn, heeft hij zich verder gespecialiseerd in vragen over zingeving van ziekten en levenscrises. Dat is een rol die tussen huisarts, psychotherapeut en pastor in ligt. Steeds is daarbij het zoeken, waarbij de individuele mens zijn bronnen liggen, van waaruit hij zijn leven weer actief en positief in de hand kan nemen.

Over de lezing: enthousiasme geeft je vleugels voor je handelen, in je werk en in je persoonlijk leven. Enthousiasme houdt je ook gezond, omdat het geen plaats laat voor spanning en stress.Daarom is verbnding met je enthousiasme van groot belang. Letterlijk betekent dit van oorsprong Griekse woord: door een god vervuld zijn.

De Grieken beleefden kennelijk hoe enthousiasme samenhangt met inspiratie uit de geestelijke wereld. Ook in onze tijd kun je bewust verbinding maken met de geestelijke bron van je enthousiasme. Een dergelijke verbinding vormt een ruggesteun voor jezelf, die je innerlijke zekerheid vergroot. In de lezing wordt dit proces uitgewerkt en verdiept in een meditatieve oefening.

De lezing vindt plaats op dinsdag 14 maart 2006 van 20.15- 22.00 uur in de de kerk van de NPB aan de Westvest 90-92 te Schiedam. De kerkzaal is open om 19.45 uur. De kosten zijn voor leden 4,00 en voor niet-leden 5,00.