Gemeente Maassluis

Inspectie Lijndraaiersbrug

Op dinsdag 14 en woensdag 15 maart zal de Lijndraaiersbrug (de ophaalbrug over de Noordvliet in het verlengde van de P.C.Hooftlaan) in het Maassluise centrum grondig worden geïnspecteerd. Deze technische inspectie is nodig om vast te kunnen stellen welke reparaties er aan de brug moeten worden uitgevoerd om het hinderlijke klapperen van de brug weg te nemen. Daarnaast zal de inspectie ook moeten uitwijzen welke werkzaamheden er verder nog aan de brug moeten worden uitgevoerd om deze weer in goede conditie te krijgen. De inspectie wordt in opdracht van de gemeente Maassluis uitgevoerd door Hollandia BV en bestaat uit twee delen; Het eerste deel bestaat uit het inspecteren van de onderzijde van het voor autoverkeer bedoelde brugdek. Hiervoor zal de brug ongeveer 4 uur lang moeten worden opengezet.
Om hinder voor het verkeer en openbaar vervoer zoveel mogelijk te voorkomen, wordt de inspectie uitgevoerd in de nacht van 14 op 15 maart van 00:00 uur tot 04:00 uur. Tijdens deze periode kan autoverkeer dus geen gebruik maken van deze verbinding tussen Lange Boonestraat en P.C. Hooftlaan.
De aan weerskanten van de brug gelegen aparte voet- en fietsbruggen blijven buiten de inspectie. Deze kunnen dan ook gewoon door voetgangers en fietsers worden gebruikt, ook in de nachtelijke uren.

Het tweede deel van de inspectie zal overdag op woensdag 15 maart van 11:00 tot 15:30 uur worden uitgevoerd. Hierbij wordt de bovenzijde van de brug, mede met behulp van een kleine hoogwerker, geïnspecteerd. Bij dit deel van de inspectie wordt de brug gedeeltelijk (voor de helft) afgesloten voor het verkeer.
Met verkeersaanduidingen, omleidingroutes enzovoorts zullen de weggebruikers van de stremming bij de Lijndraaiersbrug op de hoogte worden gebracht.