Grote belangstelling voor derde Managementboekengala

Mainpress bv

300 auteurs, uitgevers en lezers vieren hun jaarlijkse feestje

AMSTERDAM, 20060313 -- Op dinsdag 14 maart wordt het startschot gegeven van de Nationale Boekenweek. Internetboekhandel Managementboek.nl draagt opnieuw zijn steentje bij aan de feestvreugde met het Managementboekengala, dat voor de 3e keer op rij in de Rode Hoed in Amsterdam plaatsvindt. Op de avond van dit Managementboekengala wordt traditiegetrouw het Managementboek van het Jaar gekozen. De presentatie van de avond is in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Jules Deelder verzorgt een optreden en de band 'Pigalle44' zorgt voor feestelijke muziek.

De zes voor de prijs genomineerde boeken zijn:

Marcel Metze met zijn boek 'Ze zullen weten wie ze voor zich hebben': een biografie over het leven van Anton Philips (1874-1951). Het boek prijkte ook op de longlist voor de AKO literatuurprijs.

Marike van Zanten met haar boek 'Mevrouw, mijne heren...'. Journaliste Marike van Zanten interviewde 25 topvrouwen over hun drijfveren, hun loopbaanstrategie en hun persoonlijke offers.

Gijs ten Kate met zijn boek 'De driehoeksprincipes van stabiel leiderschap'. In dit boek onderzoekt Ten Kate aan welke eisen de hedendaagse leider moet voldoen om authentiek, respectvol en evenwichtig genoemd te kunnen worden.

'Organiseren tussen organisaties' van de drie auteurs Philip van Klaveren, Edwin Kaats en Wilfrid Opheij. De auteurs zijn gefascineerd door vraagstukken ten aanzien van het begrip 'samenwerking' en schreven over hun bevindingen dit boek.

Thijs Homan met het boek 'Organisatiedynamica', waarin theorievorming over sociale zingevingsprocessen gecombineerd wordt met de chaos- en complexiteitstheorie.

Jaap Peters en Judith Pouw schreven het veelbesproken boek 'Intensieve menshouderij'. 'Mensen worden niet ziek van werken, wel van de wijze waarop werk is georganiseerd.' Om deze 'intensieve' manier van leven en werken te beschrijven, is voor een metafoor gekozen, die een relatie legt tussen de inrichting van de intensieve landbouw en 'intensieve' organisaties.