Politie Hollands Midden

Datum: 14 maart 2006

Katwijk Baby loopt letsel op door bezorgde man De politie is op zoek naar een verzorgd uitziende ongeveer 35-jarige man. De man heeft vermoedelijk door zijn handelen ervoor gezorgd dat een schouder uit de kom raakte van een 17 maanden oude baby, meisje, uit Katwijk. Een arts heeft het schoudertje weer teruggezet. Het incident vond maandag 13 maart rond 17.25 uur plaats op het fietspad bij de Julianabrug. Het oudere zusje van de baby en een 14-jarige vriendinnetje waren met de baby aan het wandelen. Bij de brug ontmoeten ze een groep jongeren. Het oudere zusje ging even weg om iets op te halen en het meisje nam de baby even in de armen. Op dat moment naderde de man. Deze vond dat de baby te dun gekleed was en zei dat ze naar binnen moest. Er ontstond vervolgens een woordenwisseling waarop de man de baby uit de armen van het meisje pakte en hardhandig terugzette in de kinderwagen. Vervolgens stopte hij het kind in wat volgens de getuigen niet al te zacht gebeurde. Vermoedelijk schoot bij het terugzetten of het instoppen het schoudertje van de baby uit de kom. De man liep vervolgens weg in de richting van de Julianalaan. Hij had een tas van de Konmar bij zich

Oude Ade Woningbrand

Dinsdag 14 maart omstreeks 03.50 uur brak een uitslaande brand uit in een boerderijwoning aan de Leidseweg. De brandweer heeft de brand geblust en gaf een uur later het sein brand meester. De twee bewoners, vader en zoon, wisten tijdig de woning te verlaten. De bejaarde man werd met brandwonden aan zijn handen en in zijn gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Gouda Politie treft bij inval weed en gestolen computer aan De politie viel maandagmiddag 13 maart aan de Nieuwe Haven een winkelpand en een daarboven gelegen woning binnen. De inval volgde na een bij MeldMisdaadAnoniem binnengekomen tip dat er vanuit deze panden xtc en coke zou worden verhandeld. Achter de balie van de winkel vond de politie zakjes met kleine hoeveelheden weed en lepels met daarop resten van cocaïne of speed. De politie gaat er dan ook van uit dat er in ieder geval sprake moet zijn geweest van gebruik. In de winkelruimte vond de politie ook een gestolen computer en monitor aan. In juni 2005 werden deze goederen gestolen bij een inbraak in een kantoor aan de Bleulandweg.

Alle goederen zijn inbeslaggenomen voor verder onderzoek. In deze zaak zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie zet haar onderzoek voort.

Schoonhoven Hennepkwekerij in woning

De politie heeft maandagmiddag, 13 maart, een hennepkwekerij in een woning aan de Havenstraatse Wal aangetroffen en ontmanteld. De hennepkwekerij was op de gehele bovenverdieping van de woning op professionele wijze ingericht. In de kwekerij stonden 320 planten. De politie heeft alle apparatuur van de kwekerij en de planten in beslaggenomen. De goederen zijn inmiddels vernietigd. De politie heeft de bewoner, een 39-jarige man, aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens wordt proces verbaal opgemaakt voor diefstal van stroom. Energiebedrijf Eneco heeft aangifte gedaan van het illegaal aftappen van de stroom.

Bodegraven Aanhoudingen inzake diefstal fietsen

De politie heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart twee Gouwenaren van 34 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van diverse goederen. De politie kreeg een melding dat rond middernacht twee personen met een fiets en diverse spullen over de Goudseweg liepen. De melder vond dit verdacht en belde de politie. Eerder die nacht had de politie een melding van diefstal van twee fietsen uit een schuur aan de Cortenhoeve binnengekregen. Een fiets was korte tijd later door de eigenaar teruggevonden bij de flat aan het Henegouwerhof. Een fiets, een rieten mand, blikjes bier en een fles wijn waren nog steeds weg. Bij de verdachten werd een groot aantal van deze goederen, een aantal autoradio's en gereedschap aangetroffen.

Omdat de politie in de omgeving van Bodegraven en Gouda zeer gespitst is op de diefstallen uit auto's is er direct gekeken waar de spullen vandaan kwamen. Inmiddels heeft de politie twee gestolen goederen terug kunnen brengen op de rechtmatige eigenaren, naast uiteraard de fietsen van de eigenaar van de schuur aan de Cortenhoeve.

Er zijn echter nog een aantal goederen die in het bezit van de mannen werden aangetroffen die niet terug te brengen zijn op de rechtmatige eigenaren. De poitie heeft echter sterk het vermoeden dat deze in dezelfde avond of nacht zijn gestolen uit auto's in de directe omgeving van Bodegraven. Het gaat om drie autoradio's, waarvan twee zonder frontje; een set speakers en een gereedschapkist. Tot op heden heeft de politie daarvan nog geen aangiftes ontvangen. Graag komen wij in contact met de eigenaren van die zaken. We verzoeken benadeelden dan alsnog contact op te nemen met de politie. Dit kan door zich te melden bij bureau Bodegraven of te bellen met 0900-8844, met verwijzing naar deze aanhouding.

Omdat niet iedereen aangifte heeft gedaan kan de politie de eigenaren niet opsporen en kunnen de spullen niet teruggebracht worden. Door aangifte te doen krijgt u in zo'n geval niet alleen de spullen terug, maar helpt u de politie ook om de verdachten langer opgeborgen te houden: hoe meer ronde zaken, hoe meer reden voor de rechter deze verdachten loon naar werken te geven.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --