Persberichten districten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 14-03-2006

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee mannen aangehouden omdat zij verdacht werden van het plegen van een auto-inbraak.

Door getuigen werd omstreeks 22.05 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat vier mannen een ruit van een geparkeerd voertuig aan de Bosboomstraat hadden ingeslagen. Op weg naar de locatie zagen agenten op het Lodewijk Napoleonplantsoen vier mannen lopen die aan het signalement voldeden.

Bij het zien van de politie zetten de mannen het op een lopen. De agenten zagen uiteindelijk kans twee mannen 19 en 21 jaar beiden uit Utrecht aan te houden. Van een derde man is de identiteit bekend. De vierde man kon wegkomen. Op het parkeerterrein trof de politie een auto aan waar een ruit van ingeslagen was. Uit de auto was volgens de eigenaar een laptop gestolen. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Zuilense Ring heeft de politie in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde.

Omstreeks 00.15 uur belde een getuige naar de politie omdat hij voor zich op de weg een auto zag rijden waarvan hij het vermoeden had dat de bestuurder onder invloed was. De bestuurder kon met moeite zijn auto op de weg houden en reed met hoge snelheid.

Ter hoogte van de Zambesidreef kreeg de 62-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 575 ug/l uit. De Utrechter moest zijn rijbewijs inleveren en kon met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Catharijnesingel heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij een fiets gestolen had.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man met een fiets lopen. De agenten herkenden de man als een bekende fietsendief. Hij hield de fiets aan de achterzijde omhoog. De agenten spraken hem aan en vroegen naar de herkomst van de fiets. De 37-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats kon geen goede verklaring geven over hoe hij aan de fiets kwam. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de beveiliging van een winkel aan de Rijnkade een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Omstreeks 18.45 uur zag de beveiliging van de winkel een man zich verdacht gedragen. Bij het verlaten van de winkel gingen de alarmpoortjes af en greep de beveiliging in. De 33-jarige dief zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij had voor ruim 340 aan parfum meegenomen.

Achtervolging en klopjacht

OUDEWATER/DE MEERN - Twee mannen uit Linschoten (24 en 17) en een 36-jarige Woerdenaar zijn maandagochtend vroeg aangehouden in De Meern na een achtervolging vanuit Oudewater.

De politie zag de verdachten omstreeks 05.40 uur rijden in een gestolen auto over de Laan van Snelrewaard in Oudewater. De bestuurder negeerde stoptekens en ging er vandoor. Daarop ontstond een achtervolging met hoge snelheid, eerst richting Linschoten en vervolgens naar Montfoort. Daar raakten de agenten de auto kwijt.

Collegas zagen de wagen even later echter rijden richting Vleuten-De Meern, waarna opnieuw de achtervolging werd ingezet. Wederom wist de auto te ontkomen. Een getuige meldde enkele minuten later dat de drie de auto op De Luwte in De Meern achterlieten en er te voet vandoor ging.

Daarop werd een grootse klopjacht ingezet, waarbij circa twintig politiemensen, en een politiehond betrokken waren. Binnen korte tijd konden de verdachten worden ingesloten en aangehouden: de eerste omstreeks 06.50 uur op de Dompelaar, de andere twee omstreeks 07.05 uur in een park aan de Meerndijk. Een van de verdachten werd bij zijn aanhouding door de politiehond in zijn arm gebeten toen hij probeerde er vandoor te gaan.

De Woerdense verdachte staat bekend als veelpleger. Alle drie verdachten bleken in bezit van grote geldbedragen. Het geld werd in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Uitgezocht wordt nog of zij ook betrokken zijn bij een inbraak in een bedrijfswoning aan de Hoenkoopsebuurtweg in Oudewater, kort voordat de politie de auto zag rijden.