Politie Haaglanden

14 01 Persberichten Politie Haaglanden

Haaglanden, 14-03-2006

Vrouw van schietincident overleden
Zoetermeer - Het 32-jarige slachtoffer van het schietincident zondagmiddag rond 13.00 uur in de lobby van een hotel aan het Plein van de Verenigde Naties is maandagavond aan haar verwondingen overleden. Vandaag vindt sectie plaats. De verdachte, de 41-jarige Zoetermeerder, wordt woensdag voorgeleid. De 45-jarige Zoetermeerder die ook gewond raakte bij het incident ligt nog in het ziekenhuis. De woordvoering over deze zaak is overgegaan naar het Openbaar Ministerie.

Glazenwasser valt van drie meter hoogte
Nootdorp - Een 25-jarige Haagse glazenwasser is maandagochtend rond 09.45 uur tijdens zijn werk bij de Zwolse Anjer gewond geraakt. De glazenwasser viel van een hoogte van drie meter naar beneden. Vermoedelijk gleed de Hagenaar uit en brak door de val zijn been en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontroles
Zoetermeer - Maandag 13 maart tussen 08.30 en 12.30 uur controleerde de politie op de Oostweg 29 auto's, drie motoren en 12 aanhangwagens. Er zijn 15 bekeuringen uitgeschreven die onder meer betrekking hadden op de lading van de vrachtwagens/aanhangers, verlichting, rijbewijs en het dragen van de autogordel.

Politie zoekt getuigen insluiping woning
Zoetermeer - Een 50-jarige bewoners kreeg maandag rond het middaguur de schrik van haar leven. Toen de vrouw vanuit haar voortuin aan de Berglaan naar de achterzijde van haar wonign liep, trof zij daar een onbekende man aan. Toen de bewoonster vroeg wat de man daar deed, gaf de onbekende aan dat hij iemand zocht en ging er pijlsnel van door. De verdachte had uit de woning een aantal spullen, waaronder haar portemonnee meegenomen. Het signalement van de man is dat hij donderkere kleding droeg en een pet op had.
Politie Zoetermeer verzoekt mensen die meer informatie hebben over de onbekende man, zich melden via 0900-8844.

Fietser gewond na aanrijding
Zoetermeer - Maandagochtend rond 10.45 uur raakte op de Geel-Groenlaan een 17-jarige fietser uit Zoetermeer gewond. Op de kruising met de Paletsingel stond een vrachtwagen die het zicht belemmerde van een 49-jarige Zoetermeerse automobilist. Hierdoor zag hij de fietser over het hoofd en kon de man de aanrijding niet voorkomen. Door de botsing viel de jongeman van zijn fiets. Uit voorzorg werd het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis, maar kon daarna weer naar huis.

Kan het wel snel
Rijswijk Op maandagavond om 23.45 uur zagen surveillerende agenten op de Rijswijkse Landingslaan een automobiliste opvallend rijgedrag vertonen. Hierop werd de auto aan de kant gezet. Op de vraag of zij wilde blazen antwoordde zij kan het wel snel, ik ben aan het bevallen De vrouw, een 23-jarige Haagse, verklaarde in de weeen te zijn en onderweg te zijn naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zij was echter de weg kwijtgeraakt en hoopte dat het navigatiesysteem haar kon helpen, tevergeefs.
Hierop hebben de agenten haar met haar eigen auto naar het ziekenhuis gebracht.
De aanstaande moeder heeft bij afscheid een traumabeertje gekregen voor haar toekomstige zoon.

Beginnend bestuurder
Poeldijk Op maandag 13 maart om 23.45 uur heeft de politie op de Wateringseweg een 44-jarige Delftenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte blies op het bureau 150 ug/l. Omdat de verdachte een beginnende bestuurder is heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Bon voor te snelle bestuurders
Den Haag - Bij een snelheidscontrole op 13 maart tussen 13.30 en 16.30 uur op de Van Alkemadelaan kregen 102 van de 1.040 gecontroleerde bestuurders een proces-verbaal. Zij overschreden de maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 74 kilometer per uur.

Op de Groot Hertoginnelaan werd dezelfde dag tussen 15.00 en 16.45 uur nog een snelheidscontrole gehouden. Hier kregen 42 van de 280 bestuurders een boete voor te hard rijden. De snelste automobilist overschreed de maximum snelheid van 50 kilometer met een snelheid van 77 kilometer.

Scooter knalt achterop auto
Den Haag - Een 16-jarig meisje uit Den Haag is op maandag 13 maart op het Prins Mauritsplein omstreeks 8.30 uur gewond geraakt toen zij met haar scooter een hevig remmende automobilist niet meer kon ontwijken. De 39-jarige automobilist uit Den Haag wilde een bus inhalen die passagiers aan het uitladen was, maar moest plotseling stoppen omdat de bus ging rijden. Het meisje is met knieletsel vervoerd naar het ziekenhuis, haar 17-jarige bijrijdster uit Den Haag hoefde niet behandeld te worden.

Dronken automobilist rijdt de zee in
Den Haag - Een 19-jarige automobilist uit Den Haag is op maandagavond omstreeks 22.30 uur via het strand de zee ingereden. Politieagenten troffen de auto aan in een geul met water van een meter diep. De bestuurder en zijn 29-jarige passagier uit Den Haag hadden zichzelf in veiligheid weten te brengen, maar de bestuurder moest wel naar het ziekenhuis worden afgevoerd met onderkoelingsverschijnselen. Zijn adem rook bovendien naar alcohol, dus in het ziekenhuis is een bloedproef gevorderd (aantal Ugl onbekend).

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag Op maandag 13 maart om 14.30 uur heeft de politie in de Zwetstraat een hennepkwekerij opgerold. In de woning werden in totaal 269 planten aangetroffen. De politie was de kwekerij op het spoor door een melding van wateroverlast. De apparatuur en de planten zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Auto tegen hoogwerker
Den Haag Een 30-jarige schilder uit Den Haag is gewond geraakt, toen een 26-jarige automobiliste uit Den Haag tegen de hoogwerker reed, waarin hij aan het werk was. Het ongeval gebeurde maandag 13 maart om 8.00 uur in de Duke Ellingtonstraat. De vrouw reed tegen de hoogwerker, omdat zij de autoruiten niet goed had laten ontdooien en daardoor geen goed zicht had. De schilder werd met een kneuzing van de elleboog naar het ziekenhuis gebracht.

Fietster overreden door graafmachine
Den Haag Een 32-jarige vrouw uit Den Haag is maandag 13 maart om 15.00 uur in de Melkeppe (Ypenburg) overreden door een graafmachine. De vrouw fietste met haar 5-jarige dochtertje door de straat. Zij loodste haar dochtertje langs de graafmachine, maar werd zelf door het 17 ton wegende gevaarte overreden. De machinist van de graafmachine, een 25-jarige man uit Bleiswijk, was bezig rijplaten te verslepen. De vrouw werd met vele botbreuken en kneuzingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Opgepakt met 14 zakken hennep
Den Haag - Op dinsdag 14 maart rond 02.00 uur heeft de politie tijdens een alcoholcontrole op de Kranestraat vijf mannen tussen de 16 en 36 jaar aangehouden voor het in het bezit zijn van drugs. Toen de agenten de twee bestuurders tijdens een routinecontrole wilden laten blazen, roken zij een sterke henneplucht uit de twee voertuigen komen. Bij nader onderzoek vonden de agenten in de kofferbakken in totaal 14 zakken (gewicht onbekend) met hennepplanten, potgrond en jerrycans met vloeistof. De mannen uit Sneek, Den Haag en Bergen op Zoom zijn aangehouden en de voertuigen zijn in beslaggenomen.