Gemeente Dongeradeel

Verkiezingen


---

Termijn aanvraag vergunningen e.d.

Termijn indienen aanvraag voor vergunning, ontheffing c.q. toestemming op grond van de APV. Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel vragen uw aandacht voor het volgende:

Regelmatig komt het voor dat aanvragen voor vergunningen etc. op zeer korte termijn binnenkomen bij de gemeente. Voor het beoordelen van een aanvraag en het op een deugdelijke wijze afwegen van betrokken belangen is het noodzakelijk om hiervoor een redelijke termijn beschikbaar te hebben. De termijn die wij als redelijk beschouwen is minimaal acht weken voorafgaand aan de aangevraagde activiteit of evenement.

Gelet op artikel 1.3, lid 1 van de Algemene plaatselijke verordening Dongeradeel 2003 kan de gemeente besluiten de aanvraag niet te behandelen wanneer deze binnen drie weken voorafgaand aan de aangevraagde activiteit wordt ingediend. Dit kan wanneer het bestuursorgaan van mening is dat er onvoldoende tijd voor een verantwoorde beoordeling van de aanvraag is.

In het kader van logistieke overwegingen bij de politie is het noodzakelijk om bij grote(re) evenementen en activiteiten waarbij extra toezicht nodig is, bijvoorbeeld in de vorm van verkeersregelaars, een zeer ruime aanvraagtermijn te hanteren. Hierbij geven burgemeester en wethouders de voorkeur aan een termijn van een half jaar voorafgaand aan de activiteit.