Provincie Zeeland


Eerste embleem "Milieubarometerbedrijf" uitgereikt

Op 14 maart 2006 reikt Jacques Suurmond, milieugedeputeerde van de provincie Zeeland, het eerste embleem uit aan Ovet BV. De 500^e MKB-Milieubarometer is gekocht door Ovet BV, overslagbedrijf van kolen en ertsen in Vlissingen. Ter gelegenheid van deze mijlpaal introduceert Stimular een embleem waarmee bedrijven zichtbaar kunnen maken dat ze met de MKB-Milieubarometer werken.

Embleem Milieubarometerbedrijf2006

Stichting Stimular heeft de MKB-Milieubarometer speciaal voor ondernemers
uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) ontwikkeld. Het is een milieuregistratie die de milieuscore en milieukosten van een bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar maakt. De provincie Zeeland stimuleert het gebruik van de Milieubarometer bij Zeeuwse bedrijven en organisaties. Met succes, want inmiddels telt Zeeland al meer dan 100 MKB-Milieubarometers. Behalve veel bedrijven maken ook 34 verzorgingshuizen en bijna alle Zeeuwse overheidskantoren er gebruik van. In 2006 worden hier nog eens minimaal 26 scholen aan toegevoegd. Adriaan van Engelen, directeur van Stimular: `Het gebruik van de Milieubarometer zit in een stroomversnelling, zowel in Zeeland als in andere provincies. We streven naar een snelle opschaling naar onze doelgroep van 30.000 MKB-bedrijven in heel Nederland'.

Ondernemers die met de Milieubarometer werken, willen dit graag aan de medewerkers, klanten en handhaver van de overheid laten zien. Daarom introduceert Stimular een embleem dat aangeeft dat de onderneming een `milieubarometerbedrijf' is. Elk jaar dat de barometer wordt ingevuld, ontvangt het bedrijf een embleem met het betreffende jaartal.

Ovet BV, overslagbedrijf van kolen en ertsen in Vlissingen, heeft de 500^e MKB-Milieubarometer aangeschaft. Martin van der Ende, manager bij Ovet: "De Milieubarometer sluit prima aan bij ons ISO 14.000 kwaliteitssysteem". Op 14 maart toont het bedrijf de ingevulde barometer aan milieugedeputeerde Jacques Suurmond (het bedrijf valt onder provinciaal gezag). De gedeputeerde stempelt vervolgens het eerste embleem op de barometer van Ovet.

Meer informatie over de MKB-Milieubarometer: www.milieubarometer.nl

9 maart 2006, Jeannine Christiaansen, 0118-631396, persberichtnummer 26

E-mail mij bij wijziging E-mail deze pagina