AutoRai

Volkswagen Passat is 'Auto 1' van Europa

(3/14/2006)
De Volkswagen Passat is uitgeroepen tot âAuto 1â van Europa. Meer dan 40 miljoen lezers van de 24 bladen van de Europese AutoBild-groep (waaronder AutoWeek) hebben deelgenomen aan de stemrondes. Dat leidde tot 13 kanshebbers voor de felbegeerde titel. Voor de 40-koppige jury, bestaande uit hoofdredacteuren van de autotijdschriften en auto(sport) experts was de Passat de overtuigende winnaar.
De Auto 1 Award werd tijdens de Autotentoonstelling van Genève uitgereikt aan Volkswagen-bestuursvoorzitter Wolfgang Bernhard. Hij schreef de titel toe aan het zeer goede concept van de nieuwe Passat die overigens al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Bernhard zei trots te zijn op deze nieuwe onderscheiding, maar wees er op dat âwe echt afgerekend willen worden op tevreden klanten en duurzaam zakelijk succes.â

Succesverhaal van Passat
Het is niet de eerste keer dat de Passat de Auto 1-verkiezing wint: in 1997 viel de vijfde generatie van het model dezelfde eer te beurt. De nieuwe Passat won kort na zijn marktintroductie in maart 2005 al het âGoldene Lenkradâ en hij werd door de leden van ADAC (de Duitse ANWB) uitgeroepen tot â Gelber Engelâ. Daarnaast werd de nieuwe Passat in diverse Europese landen verkozen tot âAuto van het Jaar.â Toch valt de Passat niet alleen in de prijzen bij verkiezingen. Zo werden er dit jaar in Nederland (tot en met februari) al meer dan 3.000 nieuwe Passats verkocht. Daarmee staat hij op de derde plaats in de nationale verkoopstatistieken â de Golf neemt daar met meer dan 4.000 verkochte exemplaren de eerste positie in.

BedrijfsautoRAI.nl