BedrijfsautoRAI

Afvalinzamelbedrijf Saver kiest opnieuw voor Scania

(3/14/2006)
Afvalinzamelbedrijf Saver NV heeft 5 nieuwe vijf-cilinder negen liter bakwagens van Scania in gebruik genomen. Bovendien heeft deze organisatie nog 2 extra bakwagens uit de P-serie besteld. De 5 reeds geleverde bakwagens hebben verschillende uitvoeringen. De serie bestaat uit een 4x2 bakwagen met gesloten laadbak en een laadklep voor klein chemisch afval, een 6x2/4 bakwagen met een achterlader huisvuilnis opbouw en drie 6x2*4 bakwagens. Van deze 6x2*4 bakwagens is er één voorzien van een zijbelading om van deur tot deur huisafval op te halen en zijn er twee voorzien van een zijbelading om ondergrondse containers in steden als Roosendaal en Bergen op Zoom op te kunnen halen. Alle voertuigen worden door Scania Roosendaal onderhouden en zitten in een Reparatie- en Onderhoudscontract.

De geleverde trucks zijn allemaal voorzien van de laag gemonteerde cabine, het P-model. Saver heeft gekozen voor twee verschillende versies van deze cabine, te weten de compacte CP14 en de langere CP16 dagcabine. Voor de CP16 is gekozen omdat deze maar liefst 28 cm extra ruimte biedt aan meerdere personen in deze cabine. Verder bieden beide cabines veel ergonomie en een comfortabele lage instap. Alle trucks hebben bovendien airconditioning en zijzichtcameraâs om de chauffeurs een zo comfortabel en veilig mogelijke werkomgeving te kunnen bieden.

Saver is een overheidsgedomineerde vennootschap die werkzaam is op het gebied van afval en reiniging. De organisatie is opgericht als een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht. Saver is onder andere verantwoordelijk voor het inzamelen van huisvuil in deze gemeenten. In het verzorgingsgebied van Saver, wordt afval ingezameld bij circa 80.000 huishoudens en bedrijven in. In totaal heeft Saver 70 voertuigen, waarvan de helft van het merk Scania.

Saver is van mening dat veiligheid en gemak voor haar chauffeurs en aandacht voor het milieu van het grootste belang is, dit in combinatie met een goede samenwerking met de locale Scania dealer te Roosendaal. Dit zijn de directe reden dat opnieuw voor Scania is gekozen.