Gemeente Hattem

Brandweerbevelvoerder Gerrit Liefers krijgt Koninklijke onderscheiding bij afscheid van de vrijwillige brandweer Hattem.

Hattem, 6 maart 2006 - Gerrit Liefers wordt op 10 maart koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet als lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem. Een zo langdurig vrijwillig lidmaatschap van de brandweer is bijzonder. De heer Liefers wordt voor zijn inzet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester P.A. Zoon zal tijdens de afscheidsreceptie in de brandweerkazerne van Hattem (Verlengde Parklaan 36) de koninklijke onderscheiding aan de heer Liefers uitreiken.

De heer Liefers is sinds 1 september 1973 werkzaam bij de vrijwillig brandweer Hattem. Sinds november 2000 is hij bevelvoerder (onderbrandmeester). Op 10 maart zal de heer Liefers, na een brandweer carrière van 32 jaar met FLO gaan.

In de beginjaren van zijn brandweercarrière had de heer Liefers, naast zijn normale brandweertaak, ook de functie van brandweerduiker. Met de heren Schuijn en Mooi vormde hij de eerste duikploeg in Hattem en omgeving. Samen verzorgden zij de complete duikinzet voor de wijde omtrek.

Ook heeft hij zich ingezet voor het behoud van oud brandweermateriaal van het korps Hattem. De heer Liefers was met name nauw betrokken bij de restauratie van de "Oude Spuit" en nam deel aan optochten voor (oude) brandweervoertuigen in het land en was dan tevens een ambassadeur voor de stad Hattem. Tenslotte heeft hij diverse brandweerfilms voor de brandweer Hattem gemaakt (8 mm films).


---