EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

14 maart 2006

Taskforce Jeugdwerkloosheid en EVO helpen jongeren aan werk in logistiek

Veel laag of niet opgeleide jongeren vallen langdurig buiten het arbeidsproces. Omdat het bedrijfsleven in de logistiek juist een tekort heeft aan goed opgeleid personeel, heeft EVO een opleidingstraject ontwikkeld onder de naam ReTurn. ReTurn brengt bedrijfsleven, uitkeringsinstanties en werkzoekenden bij elkaar, met als doel mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen in logistiek. De Taskforce Jeugdwerkloosheid, een initiatief van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, sluit zich aan bij dit initiatief van EVO Logistieke Opleidingen.

De Taskforce ziet het project ReTurn als een waardevolle bijdrage van de logistieke sector in de strijd tegen jeugdwerkloosheid en gaat actief op zoek naar jongeren die dit traject kunnen volgen.

Met behoud van uitkering volgen de deelnemers in drie maanden tijd een opleiding tot allround logistiek medewerker. Na deze opleiding krijgen de deelnemers de mogelijkheid om in een bedrijf het geleerde in praktijk te brengen. Bedrijven in de regio worden benaderd met de vraag of zij een werkervaringsplaats ter beschikking willen stellen. De intentie is dat het bedrijf de deelnemer na deze drie maanden een arbeidscontract aanbiedt voor minimaal zes maanden.

Het ReTurn-project is de afgelopen twee jaar ook uitgevoerd door EVO in samenwerking met een aantal gemeenten. Deze inspanningen van diverse gemeenten om werklozen weer aan een reguliere baan te helpen hebben veel effect gehad. Na deelname aan het EVO ReTurn-project maakt zo'n 80% van de kandidaten geen gebruik meer van een bijstandsuitkering omdat zij een arbeidscontract voor zes tot twaalf maanden op zak hadden.