Politie Flevoland

Politie en Connexxion bedanken getuigen

Almere, 14-03-2006 o Politie Flevoland en vervoersmaatschappij Connexxion hebben dinsdagmorgen in het politiebureau Almere-Buiten twee mannen uit Almere bedankt die behulpzaam waren bij de aanhouding van een man die een buschauffeur mishandelde in de Eilandenbuurt in Almere.

Fles

Één van de verdachten, een 21-jarige man uit Almere, wilde op zondagmiddag 5 maart zijn kaartje niet tonen aan de buschauffeur waarna een onenigheid ontstond. Nadat de 21-jarige de chauffeur met een fles op zijn hoofd had geslagen ging hij er met zijn 12-jarige broertje vandoor.

Vasthoudend

De politie kon niet lang daarna op de Evenaar twee verdachten aanhouden omdat de beide getuigen de verdachten volgden. Door de vasthoudendheid in het volgen en dit door te geven aan de politiemeldkamer is met de aanhouding deze vervelende zaak opgelost. De oudste van de broers bleek uiteindelijk verantwoordelijk en hij is inverzekering gesteld.

Samen sterk

Connexxion en Politie Flevoland werken al langere tijd samen waar het gaat om veiligheid in het openbaar vervoer. Beide organisaties spreken veel waardering uit voor mensen die helpen bij de realisatie van die veiligheid en willen om die reden de beide getuigen bedanken en anderen aanmoedigen om misstanden te melden.