Barco


Barco bereikt mijlpaal in Digitale Cinema: 500ste projector werd besteld
Nu Barcos wereldwijde installatiebasis van 2K D-CINE projectoren groeit, werd een belangrijke mijlpaal bereikt met een bestelling van Barco digitale cinema projectoren.

Sacramento, CA, 14 maart 2006 Barco kondigt aan dat haar wereldwijde 2K D-CINE installatiebasis nu de prestigieuze 500 mijlpaal heeft bereikt, met een bestelling van D-CINE PREMIERE DP90 en DP100 projectoren. Nog voor deze mijlpaal werd bereikt, voerde Barco al belangrijke en noodzakelijke herstructureringen door in de operationele digitale cinema activiteiten, met extra personeel en productiecapaciteit. Er werden ook bijkomende aangepaste clean rooms gebouwd die gebruikt worden voor de veilige motorassemblage- en
-inpakfase in het D-CINE productieproces.

De toename van de productiecapaciteit werd verder versterkt door de recente opening van Barcos uitgebreide Noord-Amerikaanse Service Center in Rancho Cordova, Californië. Deze site beslaat ongeveer 4000 vierkante meter. Het digitale cinema departement omvat clean rooms voor digitale cinema optica, re-lamping mogelijkheden, positieve-druk omgevingen voor reiniging en herstel, plus een grote voorraadruimte. Het departement zal eveneens in staat zijn allesomvattende digitale cinema opleidingen te geven.

Elke Barco D-CINE projector is gebaseerd op de DLP Cinema® technologie van Texas Instruments. De D-CINE PREMIERE DP90 is ontworpen voor schermen tot 15 meter, terwijl de DP100 ontworpen is voor bioscoopschermen tot 20 meter breed. Beide Barco projectoren hebben een resolutie van 2048 x 1080 en een 2000:1 contrast ratio en voldoen daarmee ruim aan de SMPTE standaarden voor schermhelderheid.

Het getal 500 is een belangrijke mijlpaal in onze digital cinema rollout, zegt Nico Vernieuwe, Barcos Vice President Digital Cinema, en het benadrukt het feit dat we een belangrijke speler zijn in deze markt, dankzij de betrouwbaarheid van ons product, de robuuste constructie, de duurzaamheid en de uitstekende TI motor. Nu we ons wereldwijd marktaandeel vergroten, maken we ons klaar voor de volgende mijlpaal door tegelijk onze productie- en servicecapaciteiten in België en ons Noord-Amerikaanse hoofdkantoor in Californië uit te breiden.

Over Texas Instruments DLP Products
De DLP displaytechnologie van Texas Intruments biedt helderheid tot in het kleinste detail, en produceert beelden die rijk zijn aan kleur, contrast en helderheid voor HDTVs en projectoren voor gebruik in bedrijven, thuis, professionele samenkomsten en digitale cinema (DLP cinema®). 75 van s werelds top projectie- en displayfabrikanten ontwerpen, vervaardigen en verkopen producten die gebaseerd zijn op de DLP technologie. Binnenin elke DLP chip zitten tot 2,2 miljoen microscopische spiegels die ongelooflijk snel draaien en een uiterst betrouwbaar kleurenbeeld creëren van hoge resolutie. Dankzij de opbouw en de inherente snelheid van de chip met DLP technologie worden messcherpe beelden en de beste reproductie van snel bewegende video geleverd. Sinds 1996 werden meer dan 9 miljoen DLP subsystemen geplaatst. Voor meer informatie, zie www.dlp.com

Texas Instruments Incorporated levert innovatieve DSP en Analoge technologieën die tegemoetkomen aan de signaalbewerkingsbehoeften van de klanten. Naast Semiconductor, bestaat het bedrijf ook uit Sensors & Controls en Educational en Productivity Solutions. TI heeft haar hoofdkantoor in Dallas, Texas, en productie-, ontwerp-, en verkoopsvestigingen in meer dan 25 landen.

Texas Instruments staat genoteerd op de New York Stock Exchange onder het symbool TXN. Meer informatie is te vinden op www.ti.com . DLP en DLP Cinema zijn geregistreerde merken van Texas Instruments.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, levert visualisatie- en display-oplossingen voor professionele markten. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootschermvisualisatie, visualisatiesystemen voor levenskritische toepassingen en systemen voor visuele inspectie. Barco is wereldwijd actief en heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco is genoteerd op Euronext Brussel en maakt deel uit van de Next 150-index (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB).

© Copyright 2006 Barco Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

Contacts

JP Tanghe
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com

Related Products
D-Cine Premiere DP100
D-Cine Premiere DP90