Provincie Groningen

(basis)onderwijs DVD Verborgen Verhalen beschikbaar voor (basis)onderwijs 14 maart 2006

Marleen Godlieb van de stichting Noordgedacht overhandigde gisteravond het eerste exemplaar van de DVD Verborgen Verhalen aan de voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, commissaris van de koningin Hans Alders.

Marleen Godlieb overhandigt DVD Verborgen Verhalen aan cdk Hans Alders

De DVD Verborgen Verhalen bevat 12 items van elk ongeveer een kwartier. Onderwerpen zijn onder andere Zoutkamp aan zee, Interviews met vissers, De vrijmoaking en Bie winterdag. Een aantal afleveringen is inmiddels uitgezonden door RTV Noord.

Stichting Noordgedacht, de initiator van Verborgen Verhalen, kreeg regelmatig verzoeken uit binnen- en buitenland om (delen van) de serie beschikbaar te stellen. Ook het (basis)onderwijs en de Rijksuniversiteit Groningen toonden belangstelling voor de programma's. Hierdoor ontstond het idee om de complete serie samen met een lesbrief beschikbaar te stellen voor cultuureducatie in het (basis)onderwijs.

Door een bijdrage van EUR 17.000,-- heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de productie van de DVD en de lesbrief mogelijk gemaakt. De DVD ligt over enkele weken in de winkel. U kunt hem straks ook bestellen via de website www.verborgenverhalen.nl.

14 maart 2006