Gemeente Geldermalsen

Gekozen raadslid ziet af van benoeming

14 maart 2006 - Nadat gemeenteraadsverkiezingen hebben plaatsgevonden moeten de nieuw gekozen raadsleden binnen enkele dagen schriftelijk aangeven dat zij een benoeming tot raadslid accepteren. Vervolgens worden dan door de huidige gemeenteraad, zoals dat zo mooi heet, de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden onderzocht (maandag 13 maart) waarna tenslotte de officiële installatie van de nieuwe raad zal plaatsvinden (donderdag 16 maart a.s.).

Voor de fractie van het CDA zijn in de nieuwe gemeenteraad gekozen:
* Dhr. J. Doeland uit Beesd

* Mevrouw A.M. van Gellicum- de Vaal uit Rumpt
* Dhr. R.C. La Verge uit Beesd

* Dhr. H.J.B.A. van Heusden uit Meteren

Dhr. Van Heusden heeft aangegeven handhaving van continuïteit in de fractie erg belangrijk te vinden. Vandaar dat hij heeft besloten zijn benoeming niet te aanvaarden. Dit betekent dat als eerste voor het invullen van deze opengevallen raadszetel in aanmerking komt de heer M. de Haas uit Buurmalsen. De heer De Haas heeft inmiddels aangegeven zijn benoeming te accepteren.

De mogelijkheid bestaat, dat het CDA gaat toetreden tot de nieuw te vormen coalitie. In dat geval wordt de heer Doeland wethouder en komt er binnen de fractie opnieuw een raadszetel beschikbaar. Als eerste komt daarvoor dan wederom de heer Van Heusden in aanmerking.