Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Gestolen fiets teruggevonden

Kampen, 14-03-2006 o Verdachte wordt vervolgd voor heling.

Op de Schreiershoek troffen politiemensen zondagmiddag bij een woning een fiets aan die mogelijk van diefstal was. Het slot van de fiets was verwijderd en een sticker van de rijwielhandelaar was ook verwijderd.

In de woning werd een man aangetroffen, 24 jaar uit IJsselmuiden, die verklaarde dat hij de fiets nagenoeg nieuw had gekocht voor 75 euro. Bij aankoop was er al geen fietsslot meer aanwezig. De fiets werd aan het bureau gestald.

Bij onderzoek bleek de fiets inderdaad te zijn gestolen. Een rijwielhandelaar wist via de Gazelle fabrieken te achterhalen dat de fiets door een rijwielhandelaar in Kampen was verkocht. Deze wist aan wie hij de fiets had verkocht. Het bleek dat de eigenaar van de fiets wel aangifte had gedaan in maart 2004 maar bij de aangifte geen gegevens van de fiets, zoals een framenummer, had opgegeven. De eigenaar was blij dat de fiets, dankzij de rijwielhandelaar en de politie, weer terug was. Toen had de fiets een waarde van 800 euro. De verdachte krijgt een boete/dagvaarding via justitie.