Stadspartij Nieuwegein


de PGN-nieuwsbrief met het fractieverslag van vier jaar

Kort voor de verkiezingen komen de politieke partijen met hun verkiezingsprogramma. Vaak zijn dit wensenlijstjes die na de verkiezingen al weer snel worden vergeten. In dat licht is het eigenlijk veel interessanter om te zien wat een politieke partij in de afgelopen jaren heeft gedaan. Stadspartij PGN geeft u graag een kijkje in de zaken waar wij ons voor hebben ingezet. Wij doen dit aan de hand van de thema's die u ook in ons werkprogramma terugvindt.

Nieuwegein is van iedereen (Ouderen, WVG, jongeren, onderwijs, sociaal beleid, minderheden, gezondheid, kunst en cultuur, volwasseneducatie, milieu, groen, (water)sport, recreatie, dierenwelzijn, mondiaal beleid)

Bomenbeleidsplan
In het kader van Nieuwegein Kiest stelde het College van B&W voor om meer bomen te kappen dan feitelijk was toegestaan op grond van het Bomenbeleidsplan. De fractie van PGN heeft een motie ingediend die unaniem door de gemeenteraad is aanvaard. In de motie heeft de raad het college verzocht om af te zien van de voorgenomen kap van extra bomen totdat een besluit is genomen over een eventuele herziening van het geldende bomenbeleidsplan 2001 - 2011. Inmiddels is het zo (bron: Najaarsnota 2005) dat de kap van bomen wordt beperkt tot de bomen die vermeldt staan in het bomenbeleidsplan.

Langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota 2003 wordt mede namens de fractie van Stadspartij PGN een amendement op de voorjaarsnota ingediend om iets te doen aan de langdurige minima zonder arbeidsperspectief. Het amendement stelt voor om "in te stemmen met de budgettaire aanpassingen zoals aangegeven in het overzicht begrotingsruimte in paragraaf 4.2, met uitzondering van het toevoegen van het budget eenmalige middelen voor langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief als dekkingsmiddel voor uitkeringsgelden en de budgettair neutrale wijzigingen zoals aangegeven in bijlage A. Dit amendement wordt met 22 stemmen voor, waaronder die van Stadspartij PGN, aangenomen.

Wet Werk en Bijstand
Samen met de fractie van GroenLinks heeft Stadspartij PGN een hoorzitting georganiseerd over de Wet Werk en Bijstand.

Stadspartij PGN heeft een initiatiefvoorstel ingediend, met daarbij gevoegd een verordening, die er voor heeft gezorgd dat de gemeente Nieuwegein tijdig over alle juiste verordeningen beschikte in het kader van deze wet. Dit initiatiefvoorstel werd op 4 november 2004 met algemene stemmen aangenomen door de gemeenteraad.

Speelplaatsen
De toestand van een aantal speelplaatsen in Nieuwegein was al geruime tijd zeer slecht, door o.a. achterstallig onderhoud. Daarom heeft PGN samen met een aantal andere partijen (LeNi, GroenLinks, SGP/CU, PvdA, VSP en D66) tijdens de raad van 17 december 2002 een motie ingediend met een voorstel om een bedrag ad EUR 300.000 te bestemmen voor het opknappen en doen van achterstallig onderhoud. De motie wordt met 18 voor en 14 tegen aangenomen.

Veiligheid rond scholen
Stadspartij PGN heeft een notitie geschreven met als thema "Veiligheid rond scholen." Het eerste deel van deze notitie handelt over met name verkeersveiligheid rond scholen. En is besproken in de raadscommissie SOC van mei 2005.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie SOC in mei 2005 is een tweede notitie verschenen. Deze notitie handelt over de fysieke veiligheid rond scholen.

De Raadscommissie Sociale Omgeving en Cultuur (SOC) heeft op donderdag 25 augustus de tweede deelnotitie "Veiligheid rond scholen" van Stadspartij PGN besproken. Deze tweede deelnotitie heeft als thema "Sociale veiligheid rond scholen." In de notitie worden thema's besproken zoals (sociaal)veilige schoolroutes en zinloos geweld. Tijdens de commissie-

---


1

---

vergadering gaf Peter Zwart aan dat de eerste deelnotitie (die al eerder werd besproken) en de tweede deelnotitie uiteindelijk moeten resulteren in een notitie met als thema 'Veiligheid rond scholen'. In deze notitie zullen, mede gehoord de opmerkingen uit de commissie, een aantal conclusies en aanbevelingen worden gedaan die geheel zijn toegespitst op de Nieuwegeinse situatie.

Tijdens de begrotingsbehandeling op 11 november 2005 is mede namens de fractie van Stadspartij PGN een amendement ingediend om geld vrij te maken voor de plaatsing van hekken bij een tweetal scholencomplexen.

Toerisme en recreatie
Stadspartij PGN heeft een notitie geschreven over de mogelijke heffing van toeristenbelasting in Nieuwegein. De opbrengst van deze belasting zou naar mening van Stadspartij PGN moeten worden ingezet voor de verbetering van het toeristisch-recreatief product Nieuwegein. In de notitie heeft de fractie ook voorstellen gedaan voor een meer thematische aanpak van het toerisme is Nieuwegein. De suggestie is gedaan om Nieuwegein te promoten rond het thema "Nieuwegein, stad aan het water" De notitie is besproken in de raadscommissie SOC (april 2005). Een meerderheid van de commissie was van mening dat technisch gezien de raad inderdaad kan besluiten tot invoering van toeristenbelasting maar dat zij daar nu geen behoefte aan heeft.

In september 2005 is de (herziene)notitie Toeristisch en Recreatief beleid verschenen. In deze notitie is duidelijk teruggegrepen op de PGN-notitie Toeristenbelasting. Zo wordt o.a. voorgesteld een Stichting Nieuwegein Promotie in te stellen en grijpt de gemeente terug op het thema Nieuwegein, Stad aan het water. Deze zaken werden in de notitie Toeristenbelasting al door Stadspartij PGN voorgesteld. De uiteindelijke notitie is besproken in de raadscommissie SOC van de maand oktober en werd vastgesteld in de raadsvergadering van 15 december.

Scouting
Tijdens de raadsvergadering van februari 2005 heeft de fractie van Stadspartij PGN, samen met een aantal andere fracties, een motie ingediend.

Strekking van de motie was het behoud van de huidige ligplaats van het wachtschip de Nieuwe Zorg van Scouting Vreeswijk op haar huidige locatie tegenover de museumwerf. De motie is door de raad aangenomen. Het College van B&W heeft besloten de motie ook daadwerkelijk uit te voeren.

Cliëntenparticipatie
Tijdens de behandeling in de commissie SOC over de Cliëntenparticipatie (2003 - 391) heeft PGN er op gewezen dat de voorstellen van B&W niet conform de wettelijke regeling zijn. Tijdens de raadsvergadering van 16 december 2003 dienen wij daarom samen met Leefbaar Nieuwegein een amendement in, die dat als nog mogelijk moet maken. Het amendement wordt unaniem overgenomen.

Jongerencafé
Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota 2003 blijkt het vrijgeven van een krediet voor de vestiging van een jongerencafé in de Spil deel uit te maken van de voorstellen aan de raad. Middels een motie had de raad op 18 oktober 2002, met steun van PGN, dit krediet juist voorlopig geparkeerd totdat er meer overleg was geweest, bezwaren waren weggenomen en een alternatieve locatie zou worden gevonden. Dit was de voorwaarde voordat het geld zou worden vrijgegeven. PGN dient daarom tijdens de vergadering een amendement in op de voorjaarsnota. Het amendement wordt bij de stemming verworpen. Voor het amendement stemden de VVD, ONS en Stadspartij PGN.

Koffieshop
Stadspartij PGN heeft op 16 december 2003 een amendement ingediend die het mogelijk moet maken dat er binnen de bebouwde kom van Nieuwegein een koffieshop kan worden gevestigd. Een meerderheid van de gemeente-raad heeft voor deze motie gestemd.

Maaien tijdens broedtijd
De fractie van Stadspartij PGN heeft op 29 juli 2002 schriftelijke vragen gesteld over het maaien van oevers tijdens het broedseizoen. De fractie stelde de vragen naar aanleiding van een bericht dat, op dinsdag 23 juli, als ingezonden reactie verscheen in De Molenkruier. In dat bericht maakte mevrouw K. den Daas-van Essen melding van het feit dat zij vanuit haar woning uitkijkt op de sloten van onder
---


2

---

andere het Schermerhornpark. Zij schrijft: "Er waren veel nesten en de jonkies konden zich lekker verstoppen in het hoge gras. Met afschuw zag ik dat ongeveer half mei de oevers al gemaaid werden. Nesten kapot, eendjes dood. De ouder-eenden zijn dagen en nachten tekeer gegaan. Het is broedtijd! De eendjes die over waren, een enkele, konden zich niet meer verschuilen en vielen ten prooi aan reigers en katten. Begin juni begonnen veel eenden en waterkipjes aan een nieuw broedsel. Maar wat gebeurt? Half juni zijn ze weer aan het maaien. Nu de binnenkanten van de sloten ook." De fractie wilde van het College van B&W weten waarom er tijdens het broedseizoen wordt gemaaid, terwijl dit volgens de wet niet is toegestaan. Ook wil de fractie dat B&W hierbij het geven van maaiopdrachten rekening mee houdt.

Kynologen vereniging
Tijdens het vragenuurtje aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van 31 maart j.l. zijn door de CDA fractie aan wethouder Van Rooijen vragen gesteld over de Nieuwegeinse Kynologen Vereniging. In tweede termijn stelde Chris Bouws namens Stadspartij PGN een aanvullende vraag over de vele kosten die de Kynologen Vereniging in de loop der jaren heeft moeten maken als gevolg van de vele verhuizingen in de afgelopen jaren. Hij wees de wethouder er op dat in 1999 door Stadspartij PGN bij de ronde "wensen nieuw beleid" een voorstel is ingediend met het verzoek om deze vereniging gedurende een periode van drie jaar, jaarlijks een subsidie te geven voor de gemaakte verhuiskosten van f 10.000 per jaar. Wethouder van Rooijen gaf in haar beantwoording aan dat zij binnenkort met een voorstel naar het College van B&W komt waarin geld wordt vrijgemaakt voor extra kosten die door de Kynologen Vereniging zijn gemaakt.

Minima Effect Rapportage (MIER)
In de negentiger jaren heeft Stadspartij een motie ingediend in de raad om de effecten van het Nieuwegeinse minimabeleid te meten middels een zogenaamde MIER. Alhoewel de motie toen werd verworpen is er uiteindelijk wel een MIER uitgevoerd. Daarna verdween dit instrument in de bureaulade. Tijdens deze collegeperiode heeft de fractie van Stadspartij PGN in de commissie SOC verzocht om een dergelijke MIER weer te houden. Alhoewel daar aanvankelijk

afwijzend op werd gereageerd kondigde de wethouder Breuer tijdens het politiek café op 20 september j.l. aan dat er binnenkort een MIER verschijnt.
In september 2005 is de MIER inderdaad verschenen. Deze geeft een grondige analyse van de problematiek van mensen met een minimum inkomen en is besproken in de commissie SOC van 10 november 2005.

Eerder al in deze raadsperiode, tijdens de algemene beschouwingen op 11 november 2002, heeft PGN opmerkingen gemaakt over de MIER. "Zeker nu de positie van de minima de komende jaren steeds moeilijker wordt, en dat is in allerlei toonaarden door alle fracties aangegeven, zouden wij graag zien dat het instrument van de MIER weer wat vaker van stal wordt gehaald zodat wij als raad ook beter de effecten kunnen zien van ons beleid en ook wat meer kunnen sturen in onze kader stellende functie." Wethouder Breuer antwoordde daarop: "Los van hoe dit dan ook zou mogen heten, heeft u er voldoende aan als wij bij het beleid dat voorgelegd zal worden en bij de verordeningen een presentatie zullen geven van de gevolgen voor de minima in een zo breed mogelijk perspectief. Want dat is volgens mij ook wat u beoogt............." Na interruptie en een interventie door de burgemeester voegt de wethouder er nog aan toe: "ik hoop aan de inhoud van de MIER op een andere manier vorm te geven. Lukt dat niet, dan is het een beetje moeilijk voor mij om nu te zeggen dat ik hier een toezegging over moet doen. Maar ik ga graag met u in gesprek om te kijken wat we daaraan kunnen doen."

Nieuwegein en de Binnenstad

Wat vindt Stadspartij PGN van de plannen voor de Binnenstad? Dat er iets aan de huidige Binnenstad moet gebeuren daar is vrijwel iedereen het over eens. Dus ook Stadspartij PGN. De discussie gaat in Nieuwegein vooral over de omvang van de plannen. De plannen die het College van B&W voorstaat voor het stadscentrum zijn absoluut te grootschalig voor Nieuwegein. Binnen de huidige plannen heeft de gemeente Nieuwegein zich geheel overgeleverd aan een enkele marktpartij: Corio. Aan handen en voeten gebonden zal de gemeente moeten toezien wat er gaat gebeuren.

---


3

---

De huren van de winkels zullen voor kleine zelfstandigen vrijwel onbetaalbaar worden. "Gelukkig" zijn er voldoende landelijke winkelketens die deze prijzen wel kunnen betalen. Dus kom naar Nieuwegein en geniet. Gewoon nog meer Blokkers, Zeemannen en Etossen. Maar die zijn er ook te vinden in Veenendaal, Gorinchem of Leusden. Aan de andere kant is het gewoon heel triest en een gemiste kans. Want het zijn juist die kleine winkels die het winkelen zo leuk maken.

Het lijkt er soms wel op of de race om de Binnenstad al geheel is gelopen. Maar niets is minder waar. De fijnstofproblematiek zou wel eens een flinke streep door de rekening van de gemeente Nieuwegein en Corio kunnen zetten. Milieudefensie is inmiddels een proefproces begonnen.

Als de gemeente Nieuwegein niet kan voldoen aan de gemaakte afspraken met Corio dan kunnen de plannen voor de Binnenstad grote vertraging oplopen. Maar ook dan blijft de gemeente overgeleverd aan deze projectontwikkelaar die als voornaamste doel heeft: winst maken.

De bereikbaarheid van de Binnenstad zal zeker in de toekomst een steeds groter probleem kunnen worden als er niet meer maatregelen worden genomen dan alleen betaald parkeren. Een totaal verkeersinfarct, waardoor het centrum vrijwel geheel onbereikbaar wordt, hoort zeker tot de mogelijkheden. De kans bestaat dan dat mensen hun heil elders zullen gaan zoeken.

Enkele mogelijke oplossingen voor het bereikbaar houden van de binnenstad zijn o.a.:
» Winkel- of Dalurenkaartje
» Gratis bewaakte fietsenstalling
» Boodschappenbezorgdienst

Dat 156 betaalbare huurwoningen moeten worden gesloopt voor deze plannen dat snappen wij dus echt niet.

Wat wil Stadspartij PGN dan wel?

» Theater de Kom met 800 stoelen
» Poppodium

» Maatschappelijk centrum
» Regionaal Historisch Centrum
» Woningen die voor alle bevolkingsgroepen betaalbaar zijn, zodat de bevolkingssamen- stelling gemêleerd is
» Een centrum waar in wordt gewoond, geleefd en gewerkt » Een buurthuisfunctie
» Een centrum dat bereikbaar is en blijft
» Een centrum zonder donkere hoekjes
» Een centrum dat schoon, heel en veilig is
» Een centrum waar steen, asfalt en beton worden afgewisseld door voldoende groen
» Een centrum met een open en sociaal veilig bus en tramstation.

In de afgelopen vier jaar heeft Stadspartij PGN actief deel genomen aan de discussie over de Binnenstad. Onze opstelling in deze mag positief - kritisch worden genoemd. Daarnaast leverde Stadspartij PGN ook de voorzitter van de raadscommissie Binnenstad.

Nieuwegein en zijn bestuur (Democratie, inspraak, verkiezingen, referendum, rekenkamer, openbare orde, (brand)veiligheid, handhaving, rampenplannen, politie, brandweer, gemeentelijke organisatie, financiën)

Doelmatigheid van de gemeentelijke organisatie
Tijdens de algemene beschouwingen in 2004 heeft PGN een motie ingediend waarin aan het College van B&W wordt verzocht de concerncontroller te laten kijken naar de doelmatigheid van de organisatie. Het college heeft toegezegd dat deze rapportages ook voor de raad beschikbaar komen en dat hier op zal worden teruggekomen in de commissie ABZ.

Raadplegend referendum
Tijdens de algemene beschouwing van 2004 heeft Stadspartij PGN een motie van D66 gesteund om nu de Tijdelijke Referendum Wet verdwijnt, om in Nieuwegein de mogelijkheid open te houden tot het houden van een referendum. Dit voorstel wordt in de raad van 17 februari 2005 opnieuw besproken. Het voorstel wordt verworpen. Voorstemden D66, CDA, VSP, GroenLinks, PGN en LeNi.
---


4

---

Winkelwagentjes
Stadspartij PGN heeft herhaaldelijk gepleit om iets te doen aan de problematiek van rondzwervende winkelwagentjes. Inmiddels is een bepaling in de APV opgenomen die het rondzwerven van winkelwagentjes aan banden legt en zijn er bij alle supermarkten borden geplaatst met daarop de "regels voor het gebruik" van winkelwagentjes.

Grondbedrijf
In de gemeenteraad van 23 mei 2002 is gesproken over de raadscommissies (nieuwe indeling na de verkiezingen / dualisering). Stadspartij PGN dient mede namens de SGP/CU en het CDA een mondeling amendement in waarbij "wij het Grondbedrijf overbrengen van de commissie RIM naar de commissie ABZ" Dit mondelinge amendement wordt unaniem door de raad overgenomen. Reden voor dit amendement is dat het onderwerp Financiën ook in de commissie ABZ wordt ondergebracht en het grondbedrijf een onlosmakelijk deel hiervan is.

Spreektijdbeperking
In de gemeenteraad geldt, om de orde van de vergadering te reguleren, een spreektijd-beperking (deze is afhankelijk van de grote van de fractie). Tijdens de raadsvergadering van 29 januari 2004 is dit aan de orde geweest in de raad. Vanuit de VSP is toen een amendement ingediend met als strekking "leden van de raad kunnen een door hen te bepalen aantal minuten spreektijd overdoen aan een lid van een andere raadsfractie wanneer gewenst voor de goede behandeling van een bepaald onderwerp in de raadsvergadering." Stadspartij PGN heeft dit amendement gesteund. Helaas werd het amendement verworpen met 17 stemmen tegen en 15 stemmen voor.

Nieuwegein is bereikbaar (Verkeer en (openbaar)vervoer, betaald parkeren, autoluwe wijken, winkelkaartje, fietsenstallingen, regiotaxi)

Verkeersdrempels
In het kader van de zogenaamde "drempel ellende" heeft PGN het initiatief genomen om met een aantal college- en raadsleden in een stadsbus over verkeersdrempels te rijden om zo te ervaren hoe dit in de praktijk aanvoelde. Op 7 april 2003 op pad geweest met Corrie van Rooijen en op 22 mei 2003 met Martin Monrooy. Later op een zaterdag ook nog eens met een aantal raads- en commissieleden.

Tijden de raadsvergadering van 16 december 2003 heeft PGN samen met de PvdA een amendement ingediend met als doel om opnieuw over het zogenaamde stroommodel 2 te gaan praten. Dit amendement is uiteindelijk verworpen met 26 stemmen tegen en 7 voor.

Leerlingenvervoer
Tijdens de begrotingsraad in 2004 heeft PGN gevraagd om bij het leerlingenvervoer een inkomenshantering toe te passen in plaats van een kilometerhantering. De gemeente heeft conform de modelverordening VNG het criterium afstand van de school vanuit het woonadres als leidraad genomen maar de norm een stuk versoepeld. Voor PGN was dit voldoende om een aangekondigde motie betreffende dit onderwerp in te trekken. De betreffende verordening is in de raad van 19 mei 2005 vastgesteld.

Sluiting Connexxion kantoor
Op 28 augustus 2003 heeft PGN schriftelijke vragen gesteld over de sluiting van het Connexxion kaartverkoop- en informatie kantoor op City Plaza. In de brief wordt o.a. gevraagd of de gemeente met Connexxion wil overleggen om te bekijken of het kantoor open kan blijven. Op 26 september antwoordt het College dat: Connexxion geen overleg met de gemeente heeft gevoerd over de sluiting van het kantoor en dat zij de gemeente alleen per brief heeft geïnformeerd en dat het BRU met de sluiting heeft ingestemd.

Bruggen
Tijdens de vergadering van 7 april 2004 heeft Stadspartij PGN gewaarschuwd voor het gevaar dat op afstand bedienbare bruggen problemen kunnen opleveren voor hulpdiensten. Wethouder Van Rooijen antwoordt: "Ik kan me voorstellen dat u denkt: 'ik wil liever het zekere voor het onzekere nemen en als er wat gebeurd zal het niet aan mij liggen', maar ik denk dat we toch moeten aannemen dat de mensen die deze voorstellen hebben gemaakt en bestudeerd hebben, wel weten wat er moet gebeuren. Wij zijn niet de eerste gemeente waarbij bruggen op afstand worden bediend. Met dit soort zaken is dus echt rekening gehouden. Ik denk dat u daar gewoon op moet vertrouwen". Inmiddels weten we beter en hebben we al een paar keer auto's van de politie, met ingeschakeld zwaailicht en tweetonige hoorn, voor de geopende brug bij Vlietjonge zien stilstaan.

---


5

---

Verkeershinder voor brandweer door verkeersdrempels Op 28 juli 2003 heeft Stadspartij PGN schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over hinder die de brandweer ondervindt van verkeersdrempels. Immers: Bij de behandeling, in commissie en raad, van het Nieuwegeins VerkeersVeiligheidsPlan zijn vanuit verschillende fracties vragen gesteld en opmerkingen gemaakt over het effect van snelheidsremmende maatregelen op het functioneren van nood- en hulpdiensten en van het openbaar vervoer. Op vragen vanuit onze fractie is door het College van B&W geantwoord dat Politie, Ambulancedienst en Brandweer desgevraagd hadden aangegeven dat hun werkzaamheden, ook in spoedeisende gevallen, niet zouden worden gehinderd door de maatregelen die door het College werden voorgesteld. In een publicatie in een landelijk dagblad van zaterdag 26 juli 2003 geven medewerkers van de Nieuwegeinse Brandweer aan grote problemen te ondervinden van de verkeersdrempels die op veel plaatsen inmiddels zijn aangelegd.

Brug Overeindseweg
Tijdens de raadsvergadering van december 2005 heeft de gemeenteraad een motie van het CDA en Stadspartij PGN aangenomen waarin wordt gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is om gelijktijdig met de ontwikkeling van een woonwijkje in het Overeind te onderzoeken of de Overeindsebrug, als belangrijke schakel in de oost-west langzaamverkeersroute te herstellen.

Bereikbaarheid / bewegwijzering
In de raadsvergadering van 11 september 2003 is gesproken over de bewegwijzering in Nieuwegein. PGN heeft toen gepleit voor een goede bewegwijzering naar zorginstellingen en verpleegtehuizen. De wethouder zegt dit toe met als kanttekening: "Als voorwaarde hierbij geldt dat er een duidelijk aantoonbare behoefte aan bewegwijzering van het betreffende object is. En daar vallen dus die verpleeghuizen e.d. onder. Ik heb het net nog even nagekeken, maar er is nooit een aanvraag gedaan om daar bewegwijzering naar te hebben." Overigens hebben wij in diezelfde vergadering ook aangegeven voor handhaving van het bestaande bewegwijzeringsysteem op het industrieterrein te zijn.

Nieuwegein om in te wonen (Huisvesting, (goedkope)huurwoningen, woonomgeving, bewonerscommissies, wijkgerichtsamenwerken, bouwlocaties bestemmingsplannen)

Woningtoewijzing
Op 5 juni 2003 heeft PGN schriftelijke vragen gesteld over het vermelden van de resultaten van de woningtoewijzing in de Woonkrant omdat dit ontbrak in de Woonkrant van 3 juni 2003. Op 3 juli van dat jaar antwoordt het College van B&W dat het inderdaad van belang is dat betrokkenen inzicht krijgen in de wijze van toewijzing en dat de verantwoording in de Woningkrant daarbij van (secundair) belang is. In de Woonkrant zal in de toekomst expliciet worden vermeldt dat de resultaten ook via andere media (w.o. internet) kunnen worden geraadpleegd.

Woonomgeving woningen in de sociale huursector
Op 24 juli 2003 heeft de fractie van PGN schriftelijke vragen gesteld aan B&W over de de wijze van berekenen van een puntentotaal van een woning en de daaruit voortvloeiende Maximale Redelijke Huur voor een woning in de sociale huursector. Op 3 september antwoordt het College van B&W dat: hij niet van mening is dat huurders dubbel betalen voor het onderhoud van groen en openbare wegen en dat hij verder niet bereid is om actie te ondernemen richting o.a. woningbouwverenigingen en de rijksoverheid zoals door PGN voorgesteld.

Huisontruimingen
Stadspartij PGN heeft schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld over wat er gebeurt met huisraad nadat er een woning is ontruimd.

---


6

---

Deze pagina is bewerkt op Monday, 13-Mar-2006 23:36:06 CET