Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Flinke hennepkwekerij geruimd

Publicatiedatum: 14-3-2006 11:18:27

Velp - In een loods in Velp heeft de politie maandag een flinke hennepkwekerij ontruimd. Agenten stuitten bij de ruiming op 1100 hennepplanten in een professioneel ingerichte ruimte. De oogst wordt door de politie geschat op zo'n 73.000 euro. Er werd één verdachte aangehouden.

Anonieme tips en klachten over stank zetten de politie op het spoor van de kwekerij. Vervolgens werd de loods met een bezoek vereerd waarbij de kwekerij werd aangetroffen. De planten en de gebruikelijke apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. In de ruimte werd een 35-jarige man uit Angeren aangetroffen die werd aangehouden. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgenomen. Daarop werd ook de stroommeter weggehaald. De 35-jarige verdachte is na verhoor weer op vrije voeten. Hij had zijn aandeel in de zaak bekend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer verdacht van brandstichting in auto

Publicatiedatum: 14-3-2006 11:17:46

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandagavond in de wijk De Laar West een 24-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van brandstichting. Even na elf uur bleek er op straat een auto in brand te staan waarop de brandweer werd gewaarschuwd. Die zorgde ervoor dat het vuur geblust werd. Een technisch mankement werd vooralsnog uitgesloten, waardoor het vermoeden rees dat de brand was aangestoken. Ook meldden zich getuigen die kort na het uitbreken van de brand de Arnhemmer in de buurt van de wagen hadden gezien. De man werd daarop door de politie aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten. Door de eigenaresse van de auto, een 26-jarige Arnhemse, is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---