1e persbericht van dinsdag 14 maart 2006

Eindhoven, 14-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbraak in leegstaand kinderdagverblijf

De politie kreeg maandag omstreeks 23.15 uur de melding van een inbraakalarm bij een kinderdagverblijf aan de Broekakkersweg. In de omgeving van dit kinderdagverblijf zag de politie een man die zich verdacht gedroeg. Bij controle bleek dat de man een zijkniptang bij zich te hebben. Iets verderop trof de politie een sleutel aan. Deze sleutel bleek van een deur van de kinderopvang te zijn. In het kinderdagverblijf is eerder deze week ingebroken en de sleutel van de toegangsdeur is toen ondermeer weggehaald. De man, een 42-jarige Eindhovenaar, is aangehouden en ingesloten.

Helmond: Drie mannen aangehouden

Door de politie werd maandagavond rond 23.30 uur op het Luchtvaartplein een auto met drie inzittenden gecontroleerd. De politie vond in hun auto 85 pillen, vermoedelijk XTC. De drie

mannen (twee van 21 jaar en een man van 25 jaar) allen afkomstig uit Helmond zijn aangehouden en ingesloten. Zij worden verdacht van het handelen in drugs.

Bergeijk: Woninginbraak

Maandag tussen 18.45 en 20.05 uur is ingebroken in een woning aan de Churchilllaan. Er werd een ruit ingetrapt van de voordeur. Uit de woning zijn een laptop, een beamer en een telefoon weggehaald.

Best: Brand in container

De politie kreeg maandag rond 21.00 uur de melding dat op een bedrijfsterrein aan de Industrieweg een container in brand stond. De brandweer constateerde dat de brand in de container was aangestoken. De politie verdenkt een ex-werknemer van het bedrijf van deze brandstichting. De man, een 40-jarige inwoner van Best, is in zijn woning aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De Rips en Mariahout: Snelheidscontroles

Door de politie zijn maandag op twee plaatsen snelheidscontroles gehouden.

* Op de Stippelenberg in de Rips werd tussen 15.35 en 18.50 uur gecontroleerd. Van de 1508 voertuigen reden er 110 te hard. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u.

* Op de Mariastraat in Mariahout werd gecontroleerd tussen 20.25 en 21.30 uur. Hier reden 14 automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u, 50 km/u is toegestaan.