Ingezonden persbericht


Persbericht

14 maart 2006

SCC verzorgt werkplekautomatisering bij Provincie Zuid-Holland

~ Provincie sluit raamovereenkomst met SCC voor de levering en het beheer van computers en printers ~

SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen, gaat de komende twee jaar de levering en het beheer van de computers en printers verzorgen voor een groot aantal werkplekken van Provincie Zuid-Holland (PZH). De raamovereenkomst, het resultaat van een Europese aanbesteding, omvat de levering van alle computers en printers, alsmede additionele dienstverlening van SCC op het gebied van de werkplekautomatisering.

De Provincie Zuid-Holland is met circa 3,4 miljoen inwoners en ruim 2.000 bestuursmedewerkers de belangrijkste economische, agrarische en dienstverlenende provincie van Nederland. De volledige ICT-infrastructuur van de Provincie wordt momenteel binnen een grootschalig ICT vernieuwingsprogramma (Digitale Route) opnieuw ingericht. Een belangrijk onderdeel is de vernieuwing van werkplekautomatisering en bijbehorende beheer en onderhoud van de hardware. PZH wilde zowel de levering als het volledige beheer van de 2.200 pc's, printers en aanverwante apparatuur bij een gespecialiseerde partij onderbrengen.

"Voorheen hadden wij te maken met een diversiteit aan ICT-leveranciers, wat niet efficiënt werkte in het geval van bijvoorbeeld noodzakelijke reparaties", aldus Hans van Heijst van het Kenniscentrum Inkoop bij PZH. "Door het volledige park onder te brengen bij een gespecialiseerde dienstverlener zijn we verzekerd van een doelgerichte aanpak van zowel de inrichting als het onderhoud van ons PC- en printerpark."

De raamovereenkomst heeft een looptijd van drie jaar en omvat, naast de levering van de werkplekautomatisering, ook uitvoerige support, waarbij medewerkers van SCC op continue basis aanwezig zijn bij PZH om supportvragen af te handelen. Daarnaast helpt SCC de provincie middels de HP WebJetAdmin beheerstool een optimalisatieslag te maken voor het printerpark. Door te kiezen voor een prijs-per-pagina-concept inclusief service en levering maakt de provincie de printkosten inzichtelijk en voorspelbaar.

(270 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SCC
SCC is een belangrijke internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen die leiden tot kostenbesparingen en prestatieverbeteringen gericht op de Europese overheid en het bedrijfsleven. Via een netwerk van eigen vestigingen en business partners voert het bedrijf nationale en internationale projecten uit in meer dan zestig landen. Tot het SCC-klantenbestand behoren onder meer ABN AMRO bank, AON, British Airways, CSC, Danone, France Telecom, ING Group, Leaseplan, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Justitie, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Peugeot, Sodexho en TU Eindhoven. SCC maakt deel uit van SCH (Specialist Computer Holding), de grootste niet-beursgenoteerde technologiegroep van Europa met meer dan 6.000 werknemers en een omzet van 3 miljard euro. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.nl.scc.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien bij LEWIS PR. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: Mariekev@lewispr.com

Voor verdere informatie over SCC kunt u contact opnemen met Rutger van Walbeek bij SCC. Tel: +31 (0)172 634 477
E-mail: rwalbeek@nl.scc.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com