Ingezonden persbericht


mediabericht

Stramproy, 13 maart 2006

Loting optochtvolgorde ols verricht

Stramproy - Onder grote publieke belangstelling is maandagavond 13 maart in Stramproy de loting verricht van de volgorde waarin de schutterijen die op 2 juli a.s. van de partij zijn op het Oud Limburgs Schuttersfeest zullen deelnemen aan de bij dit schutterstreffen behorende optocht. Er hadden zich 161 schutterijen voor de loting aangemeld. De deelnemende schutterijen waren in vier blokken van elk 40 ingedeeld en kregen met de trekking hun volgordenummer. De loting geschiedde door het bestuur van de OLS-Federatie onder voorzitterschap van federatie-president de heer Jos Michels.

Klokslag 20.00 uur werd het startsein voor de loting gegeven door de Weerter wethouder en loco-burgemeester René Verheggen. Binnen het gemeentebestuur heeft hij het OLS 2006 in zijn portefeuille. De heren Jos Michels, voorzitter van het federatiebestuur, Jac van de Vorst, algemeen secretaris en Jan Kessels, secretaris OLS-feest, verrichtten gezamenlijk de trekking. Negen afgevaardigden van de verschillende schutterijbonden riepen de namen van de aangemelde schutterijen af, waarna elke schutterij een optochtnummer kreeg toebedeeld.

De organiserende schutterij St. Catharina uit Stramproy mocht dit jaar twee schutterijen uitnodigen om als eerste en tweede in de optocht te lopen. Zij heeft deze eer toebedeeld aan St. Anthonius, de andere schutterij uit Stramproy. Als tweede is schutterij Sint Barbara uit Tungelroy de eer gegeven, vanwege haar 40-jarig bestaan. De loting nam ongeveer 45 minuten in beslag en werd afgesloten met een woord van dank en ondersteuning door de president. De heer Michels gaf aan, dat de OLS-federatie ervan overtuigd is dat Stramproy goed op weg is, maar dat er uiteraard in de resterende maanden nog het nodige zal moeten gebeuren. Hij wees in dit verband op een door hem gehoorde uitspraak: 'Iedereen zei dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist en het tóch deed. Dus Stramproy: het kan! Maak iets moois van dit feest', aldus Michels.

De voorzitter van de stuurgroep van het OLS 2006, de heer Arnold Cruijssen, bedankte het federatiebestuur voor de support. Hij wees erop, dat met deze loting-bijeenkomst een volgende belangrijke stap is gezet op weg naar 2 juli a.s. 'Elk jaar weer genieten ruim 50.000 mensen van dit evenement en tijdens de voorbereidingen vinden velen elkaar in de gezamenlijk taak. Onbekenden worden vrienden en ontmoeten elkaar in de klus die moet worden verricht', aldus de stuurgroep-voorzitter.

OLS-lied 2006
Na afloop van de loting presenteerde de Stramproyer dialect-zanggroep 'Mooshoofpaadzengers' een speciaal voor het OLS-2006 gecomponeerd lied getiteld 'Raaktj UM tegooj in Rooj', de slogan voor het OLS 2006. Het nummer staat op een speciaal uitgegeven cd van de negen man sterke zanggroep. De schijf bevat verder een aantal oude en nieuwe 'sjutte'-liedjes. De ruim 150 aanwezigen wisten de compositie te waarderen en de zangers werden dan ook van harte gelukgewenst met hun presentatie.

Voor de exacte optochtvolgorde van de aan het OLS deelnemende schutterijen zie: www.ols2006.nl .

Einde mediabericht

(